Translate

luni, 24 ianuarie 2011

ARDEI UMPLUT CU CARNE DE VITA

500 gr carne de vita tocata
9 buc de ardei curatati de seminte(eu am avut de la congelator,si cei congelati eu ai umplu inghetati petru a nu se inmuia)
1/2 cana orez bine spalat
3 cepe tocate marunt
sare,piper,boia
3-4 linguri ulei(pentru a inlocui grasimea care nu este in carne)
Pentru fiert:
1 pahar apa
1 litru suc de rosii
1 lingura zahar
1/2 lingura sare
2 catei de usturoi tocat marunt
cateva fire de patrunjel verde
Se omogenizeaza ingredientele si cu o lingurita umplem ardeii cu compozitia obtinuta.

Se aseaza ardeii in oala se toarna apa si sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic,cand sunt fierti punem  usturoiul,lasam 5 minute sa mai fiarba,adaugam  zaharul si sarea ,lasam 2-3 clocote ,presaram patrunjelul si sunt gata de servit.
Zaharul este optional.

CLATITE COLORATE

600 gr faina
1,3 l apa minerala
2 linguri zahar
un praf de sare
100 ml ulei
5 oua
Se mixeaza ouale cu zaharul,praful de sare,uleiul si se adauga alternativ faina cernuta cu apa.se coc in tigaie de tefal fara a mai pune ulei.
Compozitia am impartit-o in trei castroane,una cu vanilie si umplute cu dulceata de capsuni,una cu cacao si rom,umplute cu ciocolata,si ultima cu esenta de visine si umplute cu dulceata de visine.




MMMM,sunt o bunatate!!!