Translate

joi, 3 februarie 2011

FURSECURI RUSTICE

Zilele trecute am vazut la Yvonne(miculinbucatarie.blogspot.com)niste fursecuri americane care mi-au tras cu ochiul,,,,,,ei si dat faptul ca suntem Romani,,,,,unii(ca sotul este ungur),le-am adaptat dupa papilele mele gustative de romanca si pentru ca isi iau forma cum le taie capul le-am denumit rustice si sunt deliiiciiiooooaaasee.Merita sa le faceti.
Aluat:
300 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr unt moale
100 gr untura moale
1/2 pliculet praf de copt
un varf cutit sare
3-4 linguri smantana
1 ou intreg+1 galbenus
Umplutura:
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita praf de scortisoara
2 linguri seminte de mac
200 gr visine congelate
100 gr nuca prajita si taiata bucatele mici
50 gr stafide









Pentru aluat mixam untul +untura+zaharul spuma,adugam oul,mixam,adaugam galbenusul,mixam,adaugam 1/2 din faina cernuta cu praful de copt si sarea,punem smantana si restul de faina,omogenizam bine dupa fiecare inrgedient.Obtinem  o compozitie moale(dar nu sa se poata turna,putin mai tare).Compozitia se imparte in doua,in una am pus vanilie, visine cogelate si taiate si cele 2 linguri de seminte de mac,iar in cealalta scortisoara,nucile si stafidele,omogenizam fiecare comopzitie cu ingredientele si punem cu lingurita cate o gramajoara din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt , se coc la foc potrivit 8-10 minute ,pana devin aurii.

TARTA CU CAPSUNI SI CREMA DE SAMPANIE

Aluat:
200 faina
50 gr unt
50 gr untura
100 gr zahar
1 galbenus
un praf de sare
Se amesteca toate,se tapeteaza  forma de copt cu aluatul obtinut,si se da la rece.
Crema:
150 ml sampanie cu aroma de capsuni
250 ml lapte
150 gr zahar
1 plic budinca de frisca
1 lingura amidon
100 gr unt
Se fierb pe baie de abur pana devine un sos,imediat luat de pe foc adaugam untul.amestecam pana se omogenizeaza,punem folie deasupra,sau amestecam din cand in cand sa nu prinda crusta si lasam sa se racoreasca.
In momentul cand incepe sa fiarba are tendinta sa se taie,dar cu ce fierbe mai mult se leaga la loc si chiar devine cremoasa,,,,,,,la mine era cat pe ce sa o arunc,m-am dus cu fierberea pana la capat si nu-mi pare rau)
Mai avem nevoie:
1 compot de capsuni
2-3 linguri dulceata de capsuni
3 linguri preslu
1 albus
50 gr zahar pudra
Albusul se bate spuma tare cu zaharul pudra.
Crusta:
50 grame nuca de cocos
1 albus
3 linguri zahar
Se amesteca toate pana se omogenizeaza bine.
Asamblare:
Peste aluatul din tava intindem un strat subtire de dulceata de capsuni,asezam capsunile taiate felii,peste care presaram preslu,peste astea asezam cu lingura crema,intindem pe toata suprafata,peste crema punem crusta de cocos si dam la copt la foc potrivit spre mic,20-25 minute,apoi scoatem tava,ornam cu spritul cu albusul batut spuma si mai coacem cateva minute(eu am tinut cu usa intredeschisa sa nu se arda jos aluatul).