Translate

vineri, 4 februarie 2011

BRIOSE CU ZACUSCA SI SALAM USCAT

Aluat:
550-600 gr faina cernuta(eu cern faina de 2-3 ori)
250 ml lapte caldut
100 ml ulei
50 gr untura moale
35 gr drojdie proaspata
2 oua
1 lingurita zahar
1 lingura sare
Umplutura:
1borcan zacusca cu fasole uscata
250 gr salam uscat taiat cubulete
Se amesteca impreuna.
Mai avem nevoie:4 linguri lapte
100 gr cascaval ras
sare de mare
Pentru aluat framantam toate ingredientele si lasam la dospit aluatul 1 h,dupa care se rupe cate o biluta de aluat o intindem in cerc(eu am intins cu mana)punem o lingura din umplutura si adunam marginile la mijloc  formand o bocceluta care o punem in forma de briosa unsa cu ulei,ungem cu lapte deasupra si presaram cascaval ras ,presaram sarea si  mai lasam la dospit 30 minute dupa care coacem pana se auresc(cca 20 minute)la foc potrivit.









MELCI CU USTUROI SI BOIA

Aluat:
500-550 gr faina
300 ml lapte
100 ml ulei
30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingura sare
1 ou
Umplutura:
1 caciulie usturoi
1/2 lingurita sare
50 ml ulei
1 lingura smanatana
1/2 lingurita boia
Mai avem nevoie:
2-3 linguri lapte
sare de mare
Tocati usturoiul marunt si se freaca ca maioneza cu sare si ulei,la sfarsit adugati smantana si omogenizati.










Pentru aluat framantati toate ingredientele si lasati pana isi dubleaza volumul,apoi impartiti aluatul in 11 bucati egale,intindeti fiecare bucata in foaie subtire(dreptunghiulara)Ungeti cu umplutura de usturoi si rulati,taiati pe mijloc,dar nu de tot(un capat sa ramana intreg )si rasuciti in jurul capatului intreg ambele fasii in asa fel incat sa fie tot timpul deasupra cu partea taiata,asezati fiecare melc in tava tapetata cu hartie de copt,ungeti cu lapte ,presarati sare de mare ,lasati sa mai creasca 30 minute dupa care coaceti la foc potrivit pana se rumenesc.
Tehnica de rasucire nu-mi apartine,am vazut-o pe mai multe bloguri,asa ca le multumesc fetelor care le-au facut pentru ea(idee).