Skip to main content

MELCI CU USTUROI SI BOIA

Aluat:
500-550 gr faina
300 ml lapte
100 ml ulei
30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingura sare
1 ou
Umplutura:
1 caciulie usturoi
1/2 lingurita sare
50 ml ulei
1 lingura smanatana
1/2 lingurita boia
Mai avem nevoie:
2-3 linguri lapte
sare de mare
Tocati usturoiul marunt si se freaca ca maioneza cu sare si ulei,la sfarsit adugati smantana si omogenizati.










Pentru aluat framantati toate ingredientele si lasati pana isi dubleaza volumul,apoi impartiti aluatul in 11 bucati egale,intindeti fiecare bucata in foaie subtire(dreptunghiulara)Ungeti cu umplutura de usturoi si rulati,taiati pe mijloc,dar nu de tot(un capat sa ramana intreg )si rasuciti in jurul capatului intreg ambele fasii in asa fel incat sa fie tot timpul deasupra cu partea taiata,asezati fiecare melc in tava tapetata cu hartie de copt,ungeti cu lapte ,presarati sare de mare ,lasati sa mai creasca 30 minute dupa care coaceti la foc potrivit pana se rumenesc.
Tehnica de rasucire nu-mi apartine,am vazut-o pe mai multe bloguri,asa ca le multumesc fetelor care le-au facut pentru ea(idee).Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks