Translate

sâmbătă, 5 februarie 2011

PRAJITURA CU DOVLEAC

Aluat:
350 gr faina
180 gr untura
150 gr zahar pudra
2 galbenusuri
3 linguri lapte
un praf de sare
coaja rasa de la 1 portocala
Umplutura:
1 kg dovleac dat pe razatoare si calit cu 50 gr unt si 150 gr zahar,,,,se lasa la racit.
2 linguri scortisoara
3 linguri gris
Pt. ornat
50 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara










Se framanta un aluat care se lasa la rece 20 minute,apoi se imparte in doua,o bucata se intinde in foaie dreptunghiulara(eu intind direct pe foaie de copt,apoi transfer hartia in tava)presaram scortisoara si grisul peste foaie,punem umplutura,nivelam uniform peste tot,iar deasupra umpluturii razalim cealalta parte de aluat,dam tava la copt25-30 minute la foc potrivit,lasam sa se raceasca si rece presaram zahar pudra si scortisoara,feliem si asezam pe platou.

PLACINTA TURNATA CU IAURT

Aluat:
250 gr faina
200 ml lapte caldut
50 ml ulei
25gr drojdie proaspata
1 lingurita zagar
1/2 lingurita sare
1 ou
Toate ingredientele se omogenizeaza si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Compozitia obtinuta v-a iesi moale(dar nu cat sa se poata turna si ramane in prim afaza asa cum va iese).
Umplutura:
500 gr iaurt
200 gr smantana
2 oua
2 linguri marar tocat
1 lingurita cimbru tocat(eu am avut uscat)
sare,piper alb(dupa gust)
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.Eu iaurtul l-am lasat la scurs cca 20 minute inainte de a-l folosi.
Mai avem nevoie:
80 ml lapte caldut
1/2 lingurita boia
50 gr cascaval ras









Intr-o tava unsa cu ulei asezam jumatate din aluat,eu l-am intins cu mana unsa cu ulei,peste care turnam compozitia cu iaurt.In cealalta jumatate de aluat punem cele 80 ml lapte caldut si omogenizam,dupa care turnam aluatul in tava peste compozitia cu iaurt,aproape egal peste tot,presaram boiaua deasupra(pentru un plus de culoare)si presaram cascavalul ras,lasam tava in loc caldut 30-40 minute apoi coacem la foc potrivit cca 25-30 minute(incercati testul cu scobitoarea).