PLACINTA TURNATA CU IAURT
250 gr faina
200 ml lapte caldut
50 ml ulei
25gr drojdie proaspata
1 lingurita zagar
1/2 lingurita sare
1 ou
Toate ingredientele se omogenizeaza si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Compozitia obtinuta v-a iesi moale(dar nu cat sa se poata turna si ramane in prim afaza asa cum va iese).
Umplutura:
500 gr iaurt
200 gr smantana
2 oua
2 linguri marar tocat
1 lingurita cimbru tocat(eu am avut uscat)
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.Eu iaurtul l-am lasat la scurs cca 20 minute inainte de a-l folosi.
Mai avem nevoie:
80 ml lapte caldut
1/2 lingurita boia
50 gr cascaval ras
Intr-o tava unsa cu ulei asezam jumatate din aluat,eu l-am intins cu mana unsa cu ulei,peste care turnam compozitia cu iaurt.In cealalta jumatate de aluat punem cele 80 ml lapte caldut si omogenizam,dupa care turnam aluatul in tava peste compozitia cu iaurt,aproape egal peste tot,presaram boiaua deasupra(pentru un plus de culoare)si presaram cascavalul ras,lasam tava in loc caldut 30-40 minute apoi coacem la foc potrivit cca 25-30 minute(incercati testul cu scobitoarea).
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks