Translate

duminică, 6 februarie 2011

FURSECURI CU BEZEA


Aluat:
300 gr faina
100 gr untura
2 galbenusuri
150 zahar pudra
un praf de sare
Se framanta un aluat care se lasa la rece 15-20 minute.
Bezea:
2 albuse
100 gr zahar pudra



Se bat spuma tare si se pune bezeaua intr-un sprit de ornat torturi.
Aluatul se intinde in foaie subtire si taiem cercuri(cat mai micute)care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si pe fiecare se sprituie un mot de bezea(eu am pus bezea doar pe jumatate din ele),se coc la foc potrivit cu usa intredeschisa 20 minute,apoi se lipesc cate doua cu dulceata de caise(sau altceva).

CROCHETE DE DOVLECEL

1 dovlecel ras si bine scurs
1 ou
3 linguri preslu(pesmet de paine)
sare,piper alb,vegeta,boia iute
Mai avem nevoie:
50 gr preslu
50 gr faina
1 ou bine batut cu putina sare




Se amesteca bine,se foemeaza crochete care se tavalesc prin faina=ou=preslu,apoi se prajesc in ulei incins pe ambeleparti pana devin aurii.Se pot servi ca aperitiv sau cu diverse sosuri,garnituri.
Din viteza am sters tavaleala prin preslu,,,soryyy