Translate

luni, 14 martie 2011

PAINE CRESTATA

500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
300 ml apa minerala calduta
1 lingurita zahar
1 lingura sare
Se amesteca toate ingredientele,se lasa la dospit 35 minute,se framanta aluatul din nou,se da forma rotuna,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se unge cu galbenus de ou+1 lingurita lapte,se cresteaza si se lasa la dospit inca 50"-1h la loc cald,apoi se coace pana se rumeneste.

AM FOST DIN NOU PREMIATA

Pentru ca imi este apreciat blogul si am fost din nou premiata,am sa postez premiile din nou pentru ca sunt de la mandala careia ai multumesc din suflet.Te pup!!!!
Si pentru ca am nominalizat o data(mai mult de zece bloguri)acum va rog pe toate celor carora le face placere si nu au fost premiate ,sa le ia de la mine.

CARTOFI GRATINATI

5 cartofi(maricei)taiati cubulete si firti in apa cu sare.
100 gr cascaval
3 oua
200 gr smantana
4 linguri pesmet
2 linguri ulei
cimbru,piper alb,sare de mare
cateva feliute de gogosar murat
Cele 3 oua se amesteca bine cu smantana si putina sare.
Intr-un vas termorezistent uns cu cele 2 linguri ulei ,tapetat cu 2 linguri pesmet,asezam cartofii scursi bine de apa,presaram cimbru si piper alb,turnam amestecul de oua peste ei ,acoperind toata suprafata,radem cascavalul ,asezam feliile de gogosar pe mijloc(sau dupa imaginatie) iar pe margini presaram cele 2 linguri de pesmet tot roata castronului pentru a absoarbe lichidul care se formeaza la copt,daca nu ajunge cele 2 linguri mai puneti.Se da vasul la cuptor pana se aureste si prinde pojghita deasupra.Se serveste ca atare sau ca si garnitura.