Translate

miercuri, 16 martie 2011

CARNE DE VITA IN SOS DE MAZARE

500 gr carne de vita
300 gr mazare boabe(congelata am avut eu)
2 morcovi
1 ceapa
150 gr pasta de rosii
3 catei de usturoi
2 linguri marar tocat(proaspat)
1 lingura mustar cu boabe
2 cuburi vegeta concentrat de vita
sare,boia,piper
50 ml ulei
1 lingura amidon

Carnea de vita se fierbe in apa(fara sare)pana se inmoaie(eu am fiert-o in oala sub presiune).




Ceapa si morcovul se toaca marunt,carnea fiarta se feliaza si se prajesc toate in ulei pana se rumenesc,se adauga mazarea , se toarna apa pana sunt acoperite si pasta de rosii,se lasa la fiert pana se inmoaie mazarea si morcovul,apoi se adauga cuburile de vegeta,mararul,usturoiul tocat marunt ,sarea,boiaua si piperul,lasam sa dea cateva clocote si turnam amidonul amestecat cu putina apa,lasam sa fiarba mestecand continuu pana se ingroasa putin lichidul si putem servi.