Translate

vineri, 1 aprilie 2011

PRAJITURA CU MAC SI LAMAIE

Blat:
3 oua
3 linguri apa rece
2 linguri ulei
6 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri mac macinat
2 lingurite coaja de lamaie rasa
1 lingurita praf de copt
Se bat albusele cu apa si zaharul spuma,se adauga galbenusele,uleiul,macul si faina cu praful de copt cernute,coaja de lamaie.Se toarna in tava mare tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute la foc potrivit.Se lasa la racit apoi se taie in  trei foi.
Crema:
2 plicuri praf de budinca instant de vanilie
250 ml frisca
150 ml suc de lamaie(eu am stors 2 lamai)




Budinca se face  cf  instructiunilor, doar ca puneti zeama de lamaie si in completare apa(eu am mai adaugat si putin zahar,optional daca vreti mai dulce),apoi crema racita se amesteca cu frisca batuta.Crema se imparte in trei si se umple foile iar a treia parte o punem deasupra si presaram seminte de mac.

SALAM DE BISCUITI GLAZURAT

Compozitia de biscuiti este una normala care toata lumea cred ca o stie,doar ca nu am pus cacao,doar stafide si aroma de coniac.
Glazura:
1 borcan dulceata de piersici(400gr)
100 gr apa
1 plic gelatina
Gelatina se pune la inmuiat in apa,golim borcanul intr-o cratita,turnam apa cu gelatina si dam cateva clocote.





Compozitia de biscuiti se aseaza intr-o forma de chec se uniformizeaza si se apasa putin cu mana,apoi se toarna dulceata (optional se stropeste cu ciocolata topita si se presara nuca de cocos), se da la rece cca 1 ora dupa care se poate taia.