Translate

Friday, April 1, 2011

PRAJITURA CU MAC SI LAMAIE

Blat:
3 oua
3 linguri apa rece
2 linguri ulei
6 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri mac macinat
2 lingurite coaja de lamaie rasa
1 lingurita praf de copt
Se bat albusele cu apa si zaharul spuma,se adauga galbenusele,uleiul,macul si faina cu praful de copt cernute,coaja de lamaie.Se toarna in tava mare tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute la foc potrivit.Se lasa la racit apoi se taie in  trei foi.
Crema:
2 plicuri praf de budinca instant de vanilie
250 ml frisca
150 ml suc de lamaie(eu am stors 2 lamai)




Budinca se face  cf  instructiunilor, doar ca puneti zeama de lamaie si in completare apa(eu am mai adaugat si putin zahar,optional daca vreti mai dulce),apoi crema racita se amesteca cu frisca batuta.Crema se imparte in trei si se umple foile iar a treia parte o punem deasupra si presaram seminte de mac.

19 comments:

  1. Foarte bine arata. Te pregatesti de paste?:)
    Pupici

    ReplyDelete
  2. Arata delicios!...SALIVEZ...
    Pupici!

    ReplyDelete
  3. Mama cum arata!!! Mirela draga, tu cum te pastrezi in forma cu atatea deserturi? :) eu tot incerc sa ma abtin de la calorii :))

    ReplyDelete
  4. Arata fantastic.Am retinut reteta.Multumesc.

    ReplyDelete
  5. Multumesc Bianca,,,,inca nu.Puppp!!

    ReplyDelete
  6. Mely,multumesc si ma bucur ca-ti place!!pupp!!

    ReplyDelete
  7. Explora,sa nu-ti imaginezi ca sunt o slabanoaga,,,,ca nici nu mi-ar placea,,,,am avut o perioada cand m-am ingrasat(cca 15 kg in trei ani)dar acum de 2 ani stagnez,,,nu am pus nici un gram in plus,,,,sper sa raman asa.

    ReplyDelete
  8. Paradis,ma bucur tare mult ca-ti place.Puppp!!

    ReplyDelete
  9. Ce faina si apetisanta.
    Te pup si-ti doresc weekend minunat.

    ReplyDelete
  10. Yvonne,multumesc de apreciere,,,,te pup si weekend frumos si tie!!

    ReplyDelete
  11. Arata super, pot sa-mi dau seama ce gust fain, bravo Mirela...

    ReplyDelete
  12. Surac,multumesc si weekend frumos!!

    ReplyDelete
  13. stiai ca-mi place macul si nu mai invitat ,rusiniiiica:-))))pupicei

    ReplyDelete
  14. Doinitza,iertare,,,,,dar inca mai poti veni,,,ca mai am,,,pupp!!

    ReplyDelete
  15. O combinatie tare reusita..........mac si lamaie.
    Pup!

    ReplyDelete
  16. Mesi,asa zic si eu,,,,,pupp!!!

    ReplyDelete
  17. Foarte bine arata prajitura,chiar e usor de facut....nu mi-a dat batai de cap,macul l-am macinat si l-am amestecat in toata crema,asta a fost singura abatere de la reteta....A iesit foarte buna...

    ReplyDelete
  18. ce dimensiune aveti la tava? mi se pare putina cantitatea pentru a o putea taia in 3 foi,tava mea avand dimensiuni 40 x 27 cm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este tava mare de la aragaz,blatul se coace intr-o singura foaie ,ca la dobos iasa foaia , si se taie in trei fasii pe verticala ,blatul fiind o foaie subtire.Puteti tripla cantitatea si coace 3 foi pentru o prajitura mai mare,si la crema dublati cantitatile.

      Delete