TORT CU VISINE,BRANZA SI LAMAIE
Blatul este din 8 oua cu visine Crema este branza cu unt si vanilie Ornat este cu crema de unt si multa lamaie.
Blatul este din 8 oua cu visine Crema este branza cu unt si vanilie Ornat este cu crema de unt si multa lamaie.
2 oua se bat spuma cu 10 linguri zahar,adaugam 7 linguri ulei,13 linguri faina , 10 linguri lapte si 1 praf de copt.Compozitia se imparte in doua,in una adaugam coaja de lamaie si in cealalta pu…
Aluat: 3 albusuri,2 linguri apa rece se bat spuma cu 5 linguri zahar,se adauga cele 3 galbenusuri,7 linguri faina,1 praf de copt,150 morcov ras fin.Se coace si se ruleaza calda. Crema: 200 gr bran…
1 oua se bat spuma cu 7 linguri zahar,7 linguri ulei,7 linguri lapte,1 praf de copt si 12 linguri faina.Se toarna in forne,punem capsuni si felii de banane si coacem. Deasupra optional crema d…
4 galbenusuri se freaca cu 10 linguri zahar,12 linguri ulei,1 praf de copt,16 linguri apa minerala,22 linguri faina.Separat se bat spuma albusele cu 10 linguri zahar si se amesteca cu crema de galben…
Aluat: 1 1/2 cana faina 1/2 cana zahar 3 linguri cacao 100 gr ciocolata topita 1/2 cana ulei 1 cana apa minerala 1 praf de copt Se amesteca totul si se pune in forme. Branza: 150 gr crema d…
Aluatul este de cozonac ,se intinde in foaie foarte subtire,se pune umplutura si se ruleaza cat de strans se poate. Eu am facut cu umplutura de branza in care am adaugat mac si visine; cu u…
Aluat dospit pentru focaccia in care am adaugat boabe de mustar,cimbru si piper. Oua de prepelita fierte Rosii,6 linguri zacusca,4 catei de usturoi,seminte de chimen,sare si boia Punem aluatul in…
1 kg pulpa de porc feliata 4 cepe taiate solzisori 4 catei de usturoi tocat sare ,piper,boia,cimbru,tarhon 5 linguri ulei Se incinge o tigaie in care se pune uleiul si se caleste ceapa,cand s-…
1 kg carne de vita 3 felii paine muiata si stoarsa bine 3 catei de usturoi maruntit 1 ou sare,piper,boia,cimbru Se amesteca toate pana devine o pasta.Cu o lingura luam din compozitie si cu ajuto…
1 kg pulpa de vita se fierbe in oala sub presiune(sau in oala normala,dar dureaza mai mult)cu foi de dafin,sare,piper boabe si cimbru. Cand carnea este fiarta,se feliaza,se presara boia si piper, se…
1 ceapa tocata marunt 2 morcovi dati pe razatoarea fina 1 cana orez Ceapa si morcovii se calesc in 3 linguri ulei,se adauga orezul,se acopera cu supa de pui(sau apa) si se lasa la fiert ,cand este…
Compozitie pentru chiftele Oua de prepelita fierte tari(curatate de coaja) 1 ou batut faina ulei Fiecare ou se imbraca in compozitie de chiftele,se tavalesc prin faina si ou,se coc in baie de ul…
Blat: 2 oua se bat spuma cu 1 si 1/2 cana zahar,1 cana ulei,2 si 1/2 cani faina,1 praf de copt,1 cana lapte,1 cana apa minerala,200 gr ciocolata topita,3 linguri cacao.Se coace si se lasa la racit. …
Blat: 3 oua 200 gr zahar 200 ml ulei 200 gr faina 200 gr morcov razalit(se adauga in compozitie imediat dupa razuire) 5 linguri lapte(daca morcovii nu sunt tare zemosi) 1 lingurita s…
Blat: 3 oua 3 linguri apa rece 6 linguri zahar 6 linguri faina Se bat spuma ouale cu zaharul,adaugam restul,turnam in tava mare de la aragaz si coacem 12-15 minute.Se ruleaza fierbinte. Crema: …
Blat: 3 oua 3 linguri apa rece 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao 2 linguri ulei Batem spuma apa si ouale cu zaharul,adaugam uleiul,cacaoa si faina.turnam compozitia in tava mare…