Translate

marți, 13 aprilie 2010

CORNURI CU ZACUSCA SI CARNAT

Cum astazi a fost zi de facut paine,m-am gandit sa fac si niste cornuri si painici cu usturoi
 CORNURI
400 gr aluat de paine
1 borcan zacusca
200 gr carnat afumat
  Aluatul se imparte in 7 bucatele pe care le intindem sub forma de foaie rotunda pe care o umplem cu zacusca si carnat,apoi o rulam.Se mai lasa la dospit in tava cca 15-20 minute se ung cu ou se presara putina sare si se coc pana se rumenesc 15-20 minute.Sunt tare pufoase.
 Sunt bune si calde si reci.
Se servesc la micul dejun,sau se pot pune la pachet.

PRAJITURA CU BRANZA SI CIOCOLATA


Aluat:
200 gr biscuiti
1 lingura cacao
100 gr unt
2 linguri zahar
esenta de rom
Umplutura:
300 gr branza dulce
3 oua
200 gr zahar
200 gr smantana
zahar vanilat
100 gr cicolata
Ornare:
2 mandarine
1/2 plic gelatina alba
Biscuiti se sfarama si se amesteca cu cacaoa si untul topit,se pune in tava unsa cu ulei si se preseaza putin cu mana,se da la rece pana facem crema de branza.
Branza se amesteca cu ouale,zaharul,smantana si se imparte in doua,in una din parti punem zahar vanilat,iar in cealalta ciocolata topita.
Punem crema de vanilie peste blatul de biscuiti iar deasupra crema cu ciocolata si dam la copt 30-35 minute.
Cand prajitura este rece curatam mandarinele si le feliem peste care punem gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
 Este foarte buna!

TZAZIKI

500 gr castravete proaspat
300 gr smantana
4 catei de usturoi
marar,sare
 Castravetele se da pe razatoareamica,se stoarce bine de tot,mararul se toaca,usturoiul se marunteste si se ameste toate ingredientele.
 Se serveste ca salata.

TARTA CU LEGUME

Aluat:
50 gr unt
1 ou
1/2 lingurita sare
2 linguri lapte
faina cat cuprinde
Umplutura:
150 bacon
1 fir ceapa verde
1 fir usturoi verde
50 gr fasole verde(conserva)
50 gr porumb(conserva)
50 gr mazare(conserva)
50 gr gogosari murati
100 gr apa
Sosul:
2 oua
150 gr smantana
masline
sare,piper,alte codimente
Ingrdientele pentru aluat se amesteca bine,se intinde sub forma rotunda si se aranjeaza intr-o tava unsa cu unt,se ridica aluat si pe margini in tava,se inteapa pe fund cu furculita si se da la rece.
Baconul se taie cubulete si se prajeste ,peste bacon adaugam ceapa si usturoil maruntit,calim putin si adaugam restul de legume si acoperim cu apa,lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa,codimentam si punem compozitia in tava peste aluat. 
 Ouale se bat impreuna cu smatana si se toarna peste legumele din tava apoi punem maslinele intregi sau feliate.
 Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
 Se serveste ca aperitiv.
 Eu langa am servit Tzaziki.

ZACUSCA

10 vinete coapte si macinate
20 ardei rosii macinati
20 ardei verde macinati
1/2 kg rosii macinate
1 gk ceapa tocata
1 kg ulei
sare,zahar,piper,foi de dafin
1 plic de conservant
 Ceapa se caleste in ulei pana devine sticloasa apoi adaugam celelalte ingrediente si foile de dafin, le lasam sa fiarba pana incepe sa se ridice uleiul deasupra,codimentam cu sare,zahar,piper ,adaugam si conservantul si le punem in borcane sterilizate.Borcanele fara capac le punem in patura si le lasam pana la racirea completa apoi punem capacele si le aranjam in camara.

SALATA DE VINETE

2 vinete
300 gr maioneza
3 linguri smantana
1 ceapa potrivita
sare
 Vinetele se coc,se decojesc si se toaca,dupa care se amesteca cu maioneza,smantana,ceapa data pe razatoarea mica si se sareaza.
Se serveste cu paine ca aperitiv,sau putem umple cu ea rosii,ardei,sau alte imaginatii.