Translate

duminică, 25 aprilie 2010

PAINE UMPLUTA CU CIUPERCI SI SPANAC

400 gr aluat de paine
300 gr ciuperci oparite si maruntite
200 gr spanac oparit si tocat
sare,piper,boia
50 ml ketchup
 Se intinde aluatul de paine in forma dreptunghiulara,ungem foaia cu ketchup,punem ciupercile si spanacul,rulam foaia cat mai strans,strangem la capete sa nu iasa umplutura,si coacem pana se rumeneste in tava de chec unsa cu putin ulei.
 Se serveste rece ca aperitiv.

CHEC CU CIUPERCI SI CRUTOANE


Cum vineri am fost la piata si am gasit ciuperci cu 3 lei/kg ,am luat si eu 2 kg si am facut meniuri cu ciuperci in wekend.
 300 gr crutoane cu usturoi(facute in casa de mine)
4 oua
250 ml smantana lichida
150 gr spanac oparit
200 gr ciuperci oparite si taiate
 1 legatura ceapa verde
 3 linguri ulei
 sare,piper
 Ceapa se caleste in ulei cateva minute,se adauga ciupercile si spanacul,se mai lasa cateva secunde si se da la racit.Ouale se bat spuma cu smantana,se codimenteaza cu sare si piper ,se adauga in compozitia de mai sus racita ,iar la sfarsit se adauga crutoanele,omogenizam putin si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor si coacem pana trece testul scobitorii.
 Se serveste rece ca aperitiv.