Translate

luni, 3 mai 2010

PAINE CU BRANZA SI MARAR

500 gr aluat de paine
200 gr branza de burduf
1 legatura marar
 Aluatul se intinde in forma de dreptunghi ,pe jumatate presaram branza sfaramata si mararul tocat,acoperim cu cealalta jumatate,apasam bine marginile,intepam aluatul deasupra cu o scobitoare,ungem cu ou,presaram cu sare si coacem pana se rumeneste deasupra.

TOCANITA DIN CARNE DE PORC

500 gr carne de porc(eu am pus pulpa)
3 cepe mari
1 legatura frunze de patrunjel
4 linguri ulei
sare,piper,boia
2 linguri pasta de rosii
4 catei de usturoi
2 linguri amidon
Ceapa se toaca si se caleste impreuna cu usturoiul inulei incin,adaugam carnea taiata cubulete si lasam cateva minute lacalit.adaugam pasta de rosii si acoprim cu apa,lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea(daca este nevoie mai adaugam apa),la sfarsit adaugam frunzele de patrunjel tocate,codimentam si punem amidonul amestecat cu putina apa,mai lasam cateva clocote si gata.Se serveste cu orez,piure de cartofi,mamaliga.

OREZ CU LEGUME

200 gr orez
400 ml apa
2 fire ceapa verde
1 morcov
200 gr mazare
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei masline
 sare,piper
Orezul se pune la fiert in apa cu sare,dupa fierbere se strecoara si se spala bine amestecand usor cu o furculita.Ceapa si morcovul se maruntesc si se calesc in ulei cateva minute,se adauga mazarea,se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie si se evapora toata zeama,se codimenteaza si se amesteca cu orezul bine scurs.Se serveste cu carne gatita in diferite feluri sau tocanite .

VARZA NOUA UMPLUTA

Ideea cu varza umpluta este a lui MIHA ,doar ca eu am facut 2 mai mici,nu una mare.Oricum sunt foarte gustoase si repede de facut mai ales pentru cele carora nu le place sa inveleasca sarmale.
2 verze mai micute(ale mele au fost cat pumnul)
100 gr carne de porc
50 gr orez fiert
3 legaturi ceapa verde
3 linguri ulei
sare,piper,boia,cimbru
 Varza se scobeste in mijloc in partea de sus nu cea cu cotorul.Carnea de porc se macina(eu am taiat-o cubulete)si am calit-o impreuna cu ceapa,la urma se pune orezul fiert si se codimenteaza,cu aceasta umplutura se umple mijlocul de varza,se aseaza intr-o cratita se pune de treisferturi apa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pana este fiarta varza,dupa care se ia folia si se mai lasa pana se rumenesc putin
varzutele.Se servesc cu sos de rosii sau marar.

CHIFTELUTE DIN FAINA DE MALAI CU LEGUME

Mamaliga
100 gr faina de malai
200 ml apa
sare
Legumele
2 fire ceapa verde taiata
100 gr mazare
1/2 morcov taiat rondele mici
3 linguri cu prez fiert
1 ou
4 linguri ulei
sare,piper
marar
ulei pentru prajit chiftelutele 300 ml
pesmet pentru tavalit chiftelutele 100 gr
 Mamaliga se fierbe si se lasa la racit.Legumele se calesc in 4 linguri ulei se acopera cu putina apa si se lasa la fiert pana scade toata zeama,se lasa la racit dupa care se pune orezul,oul ,se codimenteaza si se amesteca cu mamaliga faramitata.Se dau forme rotunde cu mainile umezite(aluatul este destul de moale,dar nu se v-a imprastia la prajit),se poate pune si cu lingura la prajit), care se tavalesc in pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei foarte incins pana devin aurii,se scot pe servetel pentru excesul de ulei.Se servesc cu diferite sosuri sau mujdei de usturoi.

SOS DE MARAR

5 linguri faina
1 lingurita sare
100 gr iaurt
200 ml lapte
 1 legatura marar tocat
 Se amesteca toate si se fierbe pana se ingroasa.