Translate

marți, 16 noiembrie 2010

PAPANASI FIERTI CU STRUGURI

300 gr branza de vaci
2 oua
4 linguri gris
5 linguri faina
3 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare






Se amesteca toate ingredientele,infainam bine o foaie de hartie pentru copt(adica facem un pat de faina),luam cate o lingura din compozitie care o punem pe patul de faina,o intindem putin cu lingura infainata,asezam cate un bob de strugure(ai mei struguri au fost cu boaba mare si le-am scos semintele taindui in doua,dar nu de tot,cat sa pot scoate samburii),apoi cu mainile infainate bine formam cate o bila din fiecare gramajoara,care o punem la fiert in apa clocotita9se fierb ca pe galustele cu prune).Scoase de lafiert se tavalesc prin pesmet usor prajit,le asezam pe platou si le pudram cu zahar.

TOCANITA DE VITA

500 gr muschi de vita
2 morcovi
2 pastarnaci
2 cartofi
1 telina
1 ceapa
1 ardei iute
4 linguri ulei
sare,piper,boia,1 foaie de dafin,patrunjel tocat marunt
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit in ulei,carnea o taiem cubuleta si o punem peste ceapa calita,o prajim pe ambele parti,apoi o acoperim cu apa si lasam sa fiarba,intre timp taiem restul ingredientelor cubulete(potrivit de mari),la asezam in cratita cu carne ,acoperim cu capac si dam la cuptor la foc potrivit 1 h si 30" pana se inmoaie carnea,cand este aproape gata codimentam dupa gust si adaugam patrunjelul,mai lasam cateva minute si se poate servi.

HAIOSE CU NUCA SI GEM DE CAISE

450gr aluat foietaj
Umplutura:150 gr nuca macinata,100 gr zahar pudra,4-5 linguri gem de caise,1 lingura cacao,seamesteca bine.

aluatul se taie patratele ,pe fiecare punem cate 1 lingurita de umplutura impaturam in colt ,asezam fiecare bucata in tava si coacem pana se umfla si devin aurii,calde se dau prin zahar pudra.