Translate

vineri, 17 decembrie 2010

DULCEATA DE KIVI


3 kg fructe kivi
2 kg zahar
1 lamaie
1/2 conservant
  Fructele se curata de coaja si se taie cubulete mai mari peste care se pune zaharul si zeama de la lamaie si se lasa pana sunt acoperite de sirop,mai amestecam din cand in cand,dupa care se fierb pana scade siropul si se leaga ,le turnam in borcane sterilizate,punem borcanele in patura,dar fara capace,iar cand sunt reci punem capacele si le punem pe raft.
  Este o dulceata aromata.
 Se serveste cu biscuiti,paine prajita,paine cu unt,prajituri,fursecuri.

SALATA ORIENTALA

cartofi fierti si feliati
ceapa feliata
masline feliate
gogosar murat taiat cubulete
oua (de prepelita in cazul meu)
cateva linguri cu ulei

Ingredientele pot fi in cantitati la alegere si se amesteca toate ,se stropesc cu ulei si  boia de ardei iute,se serveste  calda sau rece.

GOGOSARI MURATI

otet
zahar
sare
apa 2 litri/5 kg legume
foi dafin,boabe piper
1 aspirina pt borcan de 1 litru

Se spala gogosarii,se scoate cotorul si se taie in 4-6 bucati,se pun in apa clocotita cu restu de ingrediente(dupa gustul fiecaruia)si se scufunda cateva secunde,se scot si se cladesc in borcane,se acopera cu zeama obtinuta(fiarta),se pun capacele si se aseaza pe raft in camara.

CHEC CU PATEU SI OREZ

1 cana orez
200 gr pateu
6 oua(de prepelita in cazul meu)sau 3 de gaina fierte tari si decojite
2 oua (de gaina)
sare,piper,vegeta
3 linguri ulei
3 linguri preslu




orezul se fierbe,apoi se stoarce bine si se lasa la racit,dupa care se amesteca cu pateul si cu cele 2 oua,se codimenteaza cu sare,piper,vegeta.Se unge cu ulei o forma de chec,se tapeteaza cu preslu,se aseaza 1/2 din compozitia cu pate,asezam ouale fierte pe mijlocul tavii si acoperim cu cealalta jumatate din compozitia cu pateu,dam la cuptor cca 20 minute(pana prinde o usoara crusta deasupra).Lasam la racit in tava,apoi scoatem si portionam in felii cat vrem de groase.Se poate servi cu orice garnitura(mai putin de orez),piure,mazare,fasole verde,legume,,,,,,sau se poate servi ca aperitiv.Are un gust foarte bun si cu pateu vegetal.