Translate

vineri, 7 ianuarie 2011

CHEC CU CIOCOLATA,COCOS SI PORTOCALA

100 gr ciocolata alba
150 gr unt
2 oua
150 gr zahar
100 gr nuca de cocos
2 linguri cacao
coaja rasa de la 1 portocala
sucul de la trei portocale(150 ml)
2 linguri amidon
3-4 linguri faina
1/2 praf de copt
Ciocolata ,untul ,zaharul si sucul se omogenizeaza in baie de abur,se lasa la racorit,se adauga ouale pe rand,amidonul,faina si praful de copt,se imparte compozitia in doua,una cu cacao si coaja de portocala si cealalta cu cocos,ungem cu ulei  o forma mica de chec (din cele de aluminiu)turnam compozitia cu cocos,deasupra cea cu cacao si marmoram cu furculita,dam la copt 20-25 minute la foc potrivit spre mic.Rece se glazureaza cu 50 gr ciocolata topita.


PULPE DE PUI PANE

3 pulpe superioare de pui
2 oua
putina faina
ulei pentru prajit
Pulpele se fierb in apa cu sare,se scot ,se tavalesc in faina,apoi prin ou si se prajesc pe toate partile.
Zeama se poate pastra intr-o sticla cu capac la frigider si folosi la alte preparate.

SNITELE DE VITA


8 buc carne de vita pentru snitele(fara pielita si grasime),batute bine cu ciocanul si codimentate,se dau prin faina si prin ou si se prajesc la foc mic pe ambele parti.

CARTOFI LA CUPTOR

6 cartofi fierti si feliati
3 oua fierte
200 gr carnat afumat feliat
200 gr cascaval ras
2 castraveti murati feliati rondele
50 gr sos de rosii
4 linguri mustar cu boabe
Sos:
150 gr smantana
3 oua
sare,piper
Se amesteca bine ,se codimenteaza dupa gust.
Decor
boia iute
sare de mare
Pentru uns tava:
2 linguri ulei
3 linguri preslu






Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu preslu,asezam 1/2 din cartofi,peste ei punem ouale fierte si carnatii,castravetii ,mustarul,1/2 din cascaval,restul de cartofi,turnam sosul cu smantana si oua,presaram restul de cascaval,turnam sosul de rosii in fasii inguste,presaram cu boia iute si dam la cuptor pana se rumenesc(20-25 minute)

CORNURI DOSPITE CU SALOANE

Aluat
500 gr faina
150 gr unt
3 oua
300 ml lapte
100 gr smantana
30 gr drojdie proaspata
150 gr zahar
un praf de sare
6 linguri ulei pentru uns aluatul
1 ou pentru uns





cateva linguri de zahar pentru decor
Se dizolva drojdia in lapte cu putina faina si zahar si se lasa la dospit cca 20 minute.
ouale se freaca cu zahar,unt,smantana,si sarea.
Faina se cerne si se amesteca cu maiaua si amestecul de oua si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Apoi aluatul se imparte in doua ,se intinde in foaie in forma de cerc fiecare bucata ,se portioneaza in 8 bucati aprox egale,se unge cu putin ulei,se aseaza cate 2 saloane la capatul cel lat si se ruleaza,se aseaza in tava,se mai lasa 20 minute la odihnit ,se ung cu ou,se presara zahar si se coc 10-15 minute la foc potrivit.La fel procedam si cu celalta parte de aluat.