Skip to main content

CORNURI DOSPITE CU SALOANE

Aluat
500 gr faina
150 gr unt
3 oua
300 ml lapte
100 gr smantana
30 gr drojdie proaspata
150 gr zahar
un praf de sare
6 linguri ulei pentru uns aluatul
1 ou pentru uns





cateva linguri de zahar pentru decor
Se dizolva drojdia in lapte cu putina faina si zahar si se lasa la dospit cca 20 minute.
ouale se freaca cu zahar,unt,smantana,si sarea.
Faina se cerne si se amesteca cu maiaua si amestecul de oua si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Apoi aluatul se imparte in doua ,se intinde in foaie in forma de cerc fiecare bucata ,se portioneaza in 8 bucati aprox egale,se unge cu putin ulei,se aseaza cate 2 saloane la capatul cel lat si se ruleaza,se aseaza in tava,se mai lasa 20 minute la odihnit ,se ung cu ou,se presara zahar si se coc 10-15 minute la foc potrivit.La fel procedam si cu celalta parte de aluat.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks