Translate

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

SARATELE FRAGEDE SI CROCANTE

3 cani faina(cana mea este de 250 ml)
1/2 cana faina de malai grisata
1 cana untura
11 linguri apa minerala
1 lingura otet
1 ou intreg
1 galbenus
2 linguri seminte de mac
1 praf de copt
3-4 linguri smantana
Ornat:
1 galbenus+2 linguri smantana
100 gr cascaval ras
sare de mare
Se amesteca toate ingredientele si se lasa 10 minute la odihnit,apoi se intinde foaie de 1 cm grosime,eu intind direct pe foaie de copt,apoi transfer in tava si ung cu ou,tai fasii,presar cascavas si sare.Se coc 15-20 minute la foc potrivit.





Sunt delicioase.

CHIFTELUTE DE PUI

1 piept de pui tocat
1 ou
2 linguri patrunjel tocat
2 felii de paine inmuiata si stoarsa bine
2 catei usturoi tocati marunt
sare,piper,boia iute
Se framanta toate,apoi cu mainile umede formam bilute pe care le prajim in ulei pe ambele parti.

Eu le-am servit cu sos de rosii si piure de cartofi.

CHIFTELUTE CU MAZARE

300 gr mazare fiarta
2 cartofi fierti si zdrobiti
1 morcov fiert si taiat cubulete
2 linguri preslu
1 catel usturoi tocat marunt
miezul inmuiat si stors de la 1 felie paine
sare,piper,boia de ardei iute
2 linguri marar tocat
1 ou
Amestecam toate,doar mazarea o incorporam la sfarsit cu grija,apoi cu mainile ude luam din amestec ,strangem bine bila in podul palmei pentru a nu se desprinde mazarea si aplatizam usor cu degetele,coacem in ulei la foc tare pe ambele parti(se coace la foc tare pentru a prinde repede crusta si sa nu se inmoaie).


Eu le-am servit cu sos de marar.