Translate

vineri, 21 ianuarie 2011

PRAJITURA CU SALATA DE VINETE

Blat:
150 ml smantana lichida
150 ml lapte(cat mai gras)
2 linguri amidon
1 lingura faina
1 lingurita vegeta(sau sare)
putin piper alb
4 oua
Amidonul se amesteca cu faina,apoi treptat cu laptele si smantana si se fierbe pe foc un sos gros care se lasa la racit(poate fi si caldut),dupa care codimentam,adaugam pe rand galbenusele ,iar la sfarsit incorporam cu grija albusele batute spuma.Turnam compozitia in tava mare de la aragaz si cocem la foc potrivit 20 minute.Imediat scoasa tava din cuptor taiati foaia in trei(daca doriti o prajitura mai mare dublati cantitatile si coaceti foi individuale).Foile obtinute se umplu cu salata de vinete si se orneaza dupa imaginatie.Sunt delicioase.

TORT CU SPANAC ,OUA SI CARNATI

Aluat:
250 -300gr faina
100 ml lapte
100 gr unt
1 ou
1 lingurita sare
3 linguri smantana
Se amesteca si se da la rece 1 h.
Umplutura:
1 kg spanac fiert,strecurat si tocat
200 gr telemea  de vaca sarata rasa
100 gr cascaval rasa
200 gr salam uscat(eu am avut de casa,sau se poate pune carnat)taiat cubulete
4 linguri smantana
3 oua crude
4 oua fierte
3 catei de usturoi pisat
piper,si daca mai trebuie sare
Se amesteca toate pana la omogenizare.Din cascaval pastram un sfert.
Aluatul se imparte in doua foi ,una mai mare si alta mai mica,cea mare se intinde in tava(rotunda)tapetam pana pe peretii tavii,turnam compozitia cu spanac,deasupra feliem ouale,presaram salamul,radem cascavalul pastrat(doar putin pentru a se lipi mai bine foaia de deasupra) si intindem foaia cea mica,le imbinam pe margini si le rasucim putin.Dam la cuptor si coacem la foc potrivit 40 minute.
Se decoreaza deasupra cu smantana,gogosar si castravete.







Se serveste rece sau calda.

CIORBA DE CONOPIDA CU PIEPT DE PUI


Este la fel ca cea cu carne de porc,doar alt gust si multa smantana.