Translate

duminică, 27 februarie 2011

RULADA CU CIOCOLATA SI NESS

Blat:
3 oua
2 linguri apa rece
6 linguri zahar
5 linguri faina
2 lingurite ness(dizolvat in 1 lingura apa fiarta)
1 lingurita praf de copt
3 linguri ulei
1 budinca de ciocolata
Albusele se bar spuma tare cu zaharul si apa,se adauga galbenusele,uleiul si nessul racit,iar la sfarsit budinca+faina+praful de copt cernute,se omogenizeaza si se toarn aintr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se coace 15-20 minute la foc potrivit,imediat scos din cuptor se ruleaza si se lasa la racit.
Crema:
200 gr unt
1 cutie de 400 gr finetti
5 linguri zahar pudra
 2 linguri esenta de ciocolata
Glazura:
100 ciocolata topita cu 50 gr unt.





Se omogenizeaza untul moale cu zaharul pudra si se mixeaza pana se topeste apoi se adauga finetti,se omogenizeaza si se adauga esenta de ciocolata.Rulada racita se desface si se umple cu grija cu crema ,se ruleaza la loc si se glazureaza cu ciocolata topita cu unt,eu deasupra am facut un joc de crema(optional)

TORT CU MAC SI VANILIE



Blat:
6 oua
200 gr zahar pudra
150 ml lapte
200 gr faina
1 praf de copt
2 linguri seminte de mac
100 ml ulei
1 lingura esenta de vanilie
Crema:
500 ml frisca
2 budinci de vanilie
400 ml lapte
200 gr zahar
esenta de vanilie
Sirop:
150 ml apa calduta
6 linguri zahar pudra
Vanile
Se amesteca pana se topeste zaharul.
Decor:50 gr ciocolata topita
Pentru blat incepem cu galbenusurile care se freaca spuma cu 100 gr zahar,adaugam uleiul,laptele,semintele de mac si faina cernuta cu praful de copt.Separat batem spuma tare albusele cu 100 gr zahar pudra si le incorporam in aluatul cu galbenuse,adaugam vanilia si turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 25-30 minute la foc potrvit spre mic(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit.
Budincile se fierb in cei 400 ml lapte impreuna cu zaharul pana devine un sos gros,la sfarsit adaugam vanilia,punem folie si lasam sa se raceasca.
Frisca se bate spuma tare si se imparte in doua.Intr-o parte de frisca adaugam budinca racita,iar cealalta se foloseste la ornat.
Blatul racit se taie in trei,se insiropeaza si se aseaza crema cu budinca in trei straturi,apoi ornam tortul cu frisca ramasa dupa imaginatie.
Deasupra pe cea de-a treia foaie peste crema am picurat ciocolata topita peste care am facut o floare din frisca cu putina esenta de visisne in degrade(adica peste frisca din sprit am turnat putina esenta si am agitat putin ca sa nu se combine de tot).







Tortul l-am executat pentru ziua mamei mele care este pe 01.03.2011,dar noi maine mergem la ea,si revin cu sectiune.