Translate

sâmbătă, 5 martie 2011

PASTE CU CONOPIDA

300 gr paste fierte
1 conopida(1,5 kg cruda)fiarta
4 bucati cremvusti
2 ciupercute
100 gr cascaval
3 castraveciori murati
sare,piper,boia
70 gr unt
Sos:
2 oua
300 gr smantana
1 lingurita vegeta
Se omogenizeaza bine.
Pt tapetat vasul:
2 linguri pesmet
2 linguri ulei







Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pasmet se aseaza pastele si conopida rupta bucatele,presaram sare si piper alb macinat,taiem castravetii rondele ,ai asezam deasupra iar peste taiem felii ciupercile si le asezam pe toata suprafata,peste ele turnam sosul iar din loc in loc infigem cate o bucatica de cremvusti crestat in partea de sus in patru(pentru a se desface ca o floricica la copt),razalim cascavalul si presaram boia pentru putina culoare.

PRAJITURA CU ROM SI PESMET

Blat:
4 galbenuse
150 gr zahar
30 ml ulei
12 linguri apa fiarta
180 gr faina
1 praf de copt
Galbenusele se freaca spuma cu zaharul,se adauga uleiul si apa fiarta,apoi faina cu praful de copt cernute.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 15-18 minute.Se lasa la racit.
Crema:
500 gr pesmet (nesarat)sau biscuiti macinati
400 ml lapte
200 gr zahar
180 gr unt
esenta de rom
3 linguri cacao
Ornare:
250 ml frisca batuta spuma cu esenta de rom.
Laptele cu zaharul si untul se dau in clocot pana se topeste untul, se ia de pe foc se pune romul ,apoi se toarna peste pesmetul amestecat cu cacaoa,se omogenizeaza bine,este o crema lipicioasa.









Crema imediat calda se intinde peste blatul racit(eu l-am asezat cu lingura pe blat,apoi cu degetele l-am apasat usor pe blat).Deasupra se orneaza cu frisca dupa imaginatie.Se da la rece.
Pesmetul al cumpar de la PENNY MARKET.