Skip to main content

PRAJITURA CU ROM SI PESMET

Blat:
4 galbenuse
150 gr zahar
30 ml ulei
12 linguri apa fiarta
180 gr faina
1 praf de copt
Galbenusele se freaca spuma cu zaharul,se adauga uleiul si apa fiarta,apoi faina cu praful de copt cernute.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 15-18 minute.Se lasa la racit.
Crema:
500 gr pesmet (nesarat)sau biscuiti macinati
400 ml lapte
200 gr zahar
180 gr unt
esenta de rom
3 linguri cacao
Ornare:
250 ml frisca batuta spuma cu esenta de rom.
Laptele cu zaharul si untul se dau in clocot pana se topeste untul, se ia de pe foc se pune romul ,apoi se toarna peste pesmetul amestecat cu cacaoa,se omogenizeaza bine,este o crema lipicioasa.









Crema imediat calda se intinde peste blatul racit(eu l-am asezat cu lingura pe blat,apoi cu degetele l-am apasat usor pe blat).Deasupra se orneaza cu frisca dupa imaginatie.Se da la rece.
Pesmetul al cumpar de la PENNY MARKET.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks