Translate

sâmbătă, 19 martie 2011

PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI SI MAZARE

1 piept de pui dezosat
1 ceapa
100 gr mazare(congelata)
1 morcov
2 linguri patrunjel verde
150 gr orez
50 ml ulei
2 cuburi concetrat de pui
sare,piper
Ceapa se toaca marunt,morcovul se taie cubulete,pieptul de pui se feliaza in felii mici,sau cubulete si toate se prajesc in ulei pana devin aurii,apoi se adauga mazarea si se acopera cu apa,se adauga cuburile de pui si se lasa la fiert pana este fiarta carnita,adaugam orezul si mai punem apa cat sa-l acopere,lasam sa fiarba 10 minute codimentam cu sare si piper,punem patrunjelul ,acoperim vasul cu capac si stingem focul(lasam vasul acoperit pana se umfla orezul .


RULOURI DE CARNE CU BRANZA TOPITA


10 bucati cotlet feliat pentru snitel
5 felii branza topita cu ardei taiate fiecare in doua(10 buc)
1 ou
vegeta,piper
faina,pesmet
ulei pentru prajit
Ale mele cotlete au fost mai micute,dar daca sunt mai mari puneti 1 felie intreaga de branza pe snitel,eu le-am taiat in doua ca sa nu dea pe margini si sa curga).
Carnea se bate ca pentru snitel,se codimenteaza cu vegeta si piper,se aseaza o felie de branza topita,se ruleaza si se baga capetii inauntru,ca la sarmale,se tavalesc prin faina,apoi prin oul batut cu putina vegeta,iar la sfarsit prin pesmet din abundenta si se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc potrivit pana se auresc.Se pot servi si ca aperitiv .