Translate

sâmbătă, 26 martie 2011

PRAJITURA RIGO JANCSI(RIGOLETTO)









Blat:
4 oua
4 linguri apa rece
8 linguri zahar
6 linguri faina cernuta
2 linguri cacao
3 linguri ulei
1 praf de copt
Albusele+apa se bat spuma,se adauga zaharul,se bat pana se intareste,se adauga galbenusele si uleiul,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se toarna in tava mare si se coace o foaie de  blat subtire care racita se imparte in doua,sau coaceti un blat normal pe  care al  taiati in jumatate ca sa aveti doua foi.
Crema:
150 gr unt
6 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr ciocolata
3 linguri cacao
esenta de rom
500 ml frisca lichida pe care o batem spuma.
Zaharul cu apa se fierbe un sirop sticlos in care se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana se topeste,apoi se adauga esenta,cacaoa si untul,omogenizam bine si lasam sa se raceasca.Crema se amesteca cu frisca batuta.
Sirop:
100 gr zahar
1 pahar apa
esenta de rom
Se fierb pana devin un sirop.Esenta se adauga la sfarsit.
Foile se insiropeaza ,apoi punem frisca intre ele si ornam cu ciocolata topita sau pudram cu cacao.

CHEC SARAT

5 oua
250 gr faina
100 ml ulei
150 ml lapte
1 lingurita vegeta
1 lingurita piper alb
150 gr gogosar murat taiat cubulete
200 gr sunca de pui taiata cubulete
100 gr masline negre taiate marunt
1 ardei iute taiat marunt(optional)
patrunjel verde
1 praf de copt



Se amesteca faina+praful de copt(cernute) cu laptele si uleiul,adaugam galbenusele pe rand,codimentam,adaugam gogosarul,sunca,maslinele si patrunjelul,ardeiul iute,iar la sfarsit albusele batute spuma.Se toarna in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul cu scobitoarea la foc mic.

FITNESS STEP



Astazi am primit un cadou frumos din partea iubitului meu sotior,,,,,,,pantofii fitness step,de care sunt foarte incantata,,,,,i-am incaltat deja,sunt foarte comozi,usori si placuti la purtat,sa nu va imaginati ca ma astept la o silueta de vis,,,,,,nici nu este scopul meu,,,,,,,vroiam doar niste adidasi care sa-i port cu mare drag si sa fie usori,,,acu daca vor face minuni,,,va anunt.