Translate

Saturday, March 26, 2011

PRAJITURA RIGO JANCSI(RIGOLETTO)









Blat:
4 oua
4 linguri apa rece
8 linguri zahar
6 linguri faina cernuta
2 linguri cacao
3 linguri ulei
1 praf de copt
Albusele+apa se bat spuma,se adauga zaharul,se bat pana se intareste,se adauga galbenusele si uleiul,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se toarna in tava mare si se coace o foaie de  blat subtire care racita se imparte in doua,sau coaceti un blat normal pe  care al  taiati in jumatate ca sa aveti doua foi.
Crema:
150 gr unt
6 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr ciocolata
3 linguri cacao
esenta de rom
500 ml frisca lichida pe care o batem spuma.
Zaharul cu apa se fierbe un sirop sticlos in care se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana se topeste,apoi se adauga esenta,cacaoa si untul,omogenizam bine si lasam sa se raceasca.Crema se amesteca cu frisca batuta.
Sirop:
100 gr zahar
1 pahar apa
esenta de rom
Se fierb pana devin un sirop.Esenta se adauga la sfarsit.
Foile se insiropeaza ,apoi punem frisca intre ele si ornam cu ciocolata topita sau pudram cu cacao.

20 comments:

  1. Wow...............ce bine arata si ce buna trebuie sa fie.

    ReplyDelete
  2. Medi,multumesc,,,,,sotul meu iubit mi-a comandat-o ,iar eu am executat-o numaidecat,,,,,el imi spune foarte rar ce sa gatesc,,,,mai ales la dulciuri,,,,nu este pretentios,,,,mananca orice pun pe masa,oricum este o prajitura cu traditie,,,veche rau de tot,dar tareee bunaaaa!!

    ReplyDelete
  3. Niciodata n-am facut! Asa de bine arata !!!Bun! Buun! Duminica placuta! Pupici!

    ReplyDelete
  4. Yummyyy...arunca doua feliute si pentru noi..numai bine pentru "ceva dulce" dupa masa de prinz!!!
    Te pup si weekend fain!

    ReplyDelete
  5. Am adaugat si aceasta reteta in caietul meu de prajituri,o voi face cit se poate de repede.

    ReplyDelete
  6. M-am prezentat la papat... yamiii, oare merge o feliuta daca-i pun si-un mot de frisca sau inghetata de vanilie ?!!! Pupici !

    ReplyDelete
  7. Eu o stiam altfel, dar taaare buna-i! puuup

    ReplyDelete
  8. Suna foarte bine, dar si arata super...

    ReplyDelete
  9. Juci,merita sa o faci,,,,mai ales ca este tareee buna!!!pupp!!

    ReplyDelete
  10. Carmen,cu mare drag,,,,,pupp!!

    ReplyDelete
  11. Mirela,ma bucur tare mult ca-ti place,pupp!!

    ReplyDelete
  12. Liana,eu am reteta din tieneretele mamei mele,,,,am vazut ca sunt mai multe variante,,,,insa sotul meu zice ca asa se gaseste si in cofetariile unguresti,,,,fara nuca,gemuri si alte cele,doar ca eu am pus deasupra glazura si originala este pudrata cu cacao.Pupp!!

    ReplyDelete
  13. Daniela,merge de minune,,,pupp!!

    ReplyDelete
  14. Foarte buna si arata foarte bine. Si eu am facut prajitura aceasta si ne-a placut foarte mult.

    ReplyDelete
  15. Cristina,multumesc,putea fi mai aranjata,dar avand in vedere ca zugravm si nu prea am avut timp,,,,merge si asa,,,,vad ca se mananca.Pupp!!

    ReplyDelete
  16. Oana,te servesc cu mare drag!!!pup!!!

    ReplyDelete
  17. Wooowww.....ce buna trebuie sa fie!!!!...ciocolata...cacao...frisca...
    Esti o gospodina de laudat. Felicitari!

    ReplyDelete
  18. Nely,multumesc din suflet,,pupp!!!

    ReplyDelete