Skip to main content

PRAJITURA FELIA MINUNATA

Blat:
5 galbenuse
200 gr zahar praf
10 linguri apa fiarta
200 gr faina
1 praf de copt
2 linguri unt moale
Crema 1:
150 gr zahar
3 linguri faina
500 ml lapte
100 gr nuca de cocos(sau nuca)
200 gr unt
500 gr visine fara samburi(eu am pus congelate)
Crema 2:
5 albuse
10 linguri zahar
Sirop:
100 ml sirop de compot(poate fi de orice compot),sau faceti voi din apa si zahar.
Decor:
50 gr ciocolata
Pentru blat se freaca galbenusele cu zaharul praf si untul moale pana devine spuma,apio se adauga pe rand amestecand continuu si repede  10 linguri de apa fiarta,praful de copt si faina cernuta.Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute la foc mediu spre tare,dupa 15 minute incercati cu scobitoarea pentru ca depinde de cuptor.Se raceste in cuptor cu usa putin deschisa.(Compozitia obtinuta este destul de putina,dar la copt v-a creste).
Crema 1:se face un sos din lapte,faina,zahar,nuca de cocos se fierbe pana se ingroasa apoi se lasa la racit,rece se amesteca cu untul batut spuma.
Crema 2 :Se bat albusele cu zaharul pe aburpana devine lucios.
Pentru decor ciocolata se poate razui sau topi in baie de abur cu care facem forme nedefinite pe prajitura.
Asamblare:
 Blatul racit se insiropeaza bine,se aseaza crema 1 ,peste crema 1 se pun visinele stoarse bine,se pune crema 2 si deasupra ciocolata.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks