TORT CU PIERSICI
Blat:
150 gr margarina
4 oua
350 gr faina
125 ml lapte
20gr drojdie proaspata
3 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
Crema:
4 oua
750 ml lapte
150 gr zahar
3 linguri faina
zahar vanilat sau esenta de vanilie(cat mai multa aroma)
1 compot de piersici
Se freaca drojdia cu putin zahar si doua linguri lapte caldut ,se lasa 15-20 minute la crescut,apoi se amesteca cu restul ingredientelor.Se framanta un aluat moale care se toarna intr-o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu faina.Se lasa putin in forma,la crescut,dupa care se coace aproximativ 25 minute ,la foc potrivit.
Crema se prepara batand ouale cu zaharul,vanilia si faina.Peste aceasta compozitie se toarna laptele cald,batand in continuare,apoi se pune la fiert,la foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa.
Dupa ce se raceste blatul,al insiropam cu zeama de la compot,asezam un strat de fructe,se toarna crema racita si se decoreaza cu fructe dupa imaginatie.Se taie in tava .