Skip to main content

PRAJITURA CU FOI SI BISCUITI

Foi:
300 gr faina cenuta,2 linguri untura,1 galbenus de ou,1 lingurita amoniac stins cu 1 lingura otet,se framanta aluatul care se lasa la odihnit 20 moniute la frigider.Dupa odihna impartim aluatul in trei si cocem trei foi.
Crema:
250 ml frisca pe care o batem spuma.
1 plic budinca de vanilie pe care o fierbem in 350 ml lapte cu 150 gr zahar.Se lasa la racit si rece se amesteca cu frisca,se imparte in doua.In una mai adaugam vanilie,iar in cealalta punem 100 gr ciocolata topita.
Stratul de biscuiti:
100 gr biscuiti inmuiati in sirop de zahar ars(100 gr zahar se caramelizeaza,se stinge cu 100 ml apa ,se lasa la fiert pana se topeste  tot caramelul).
Glazura:
100 gr ciocolata se topeste impreuna cu 50 ml frisca lichida.


Pe una din foi intindem crema de vanilie,punem foaia a doua,1/2 din crema de ciocolata , stratul de bisciuiti,cealalta 1/2 din crema de ciocolata,deasupra glazuram si presaram nuca de cocos.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks