PATRATE CU MANDARINE
450 gr aluat foietaj,se taie patratele si se coace in tava tapetata cu hartie de copt.se lasa la racit. Crema:1 budinca de vanilie fiarta cf instructiunilor de pe plic si racita se amesteca cu 100…
450 gr aluat foietaj,se taie patratele si se coace in tava tapetata cu hartie de copt.se lasa la racit. Crema:1 budinca de vanilie fiarta cf instructiunilor de pe plic si racita se amesteca cu 100…
Aluatul este de la Coronita cu budinca de vanilie ,Folosim acelasi procedeu dar in loc de budinca am folosit crema de ciocolata(de la borcan) si i-am copt individual in tava(fara a se lipi unul …
2 oua intregi se amesteca cu 20 gr drojdie proaspata,150 ml lapte,50 gr zahar,150 ml ulei,1/2 praf de copt,un praf de sare,1 esenta de vanilie,faina cat cuprinde(aprox.500 gr)sa iasa un …
Blat: 100 gr ciocolata se pune la topit impreuna cu 100 gr unt,100 gr zahar si 4 linguri de lapte,se ia de pe foc,se lasa la racit,si calduta adaugam 3 oua(pe rand),1 esenta de rom,3 lingu…
450 gr aluat foietaj 1/2 kg visine(din congelator) 250 gr branza amestecata cu 2 oua,2 linguri gris,100 gr zahar,1 esenta de vanilie. Aluatul se taie in 6 bucati egale(al meu a fost …
Cum cele cu mere s-au topit repede,si au fost super bune,am refacut reteta dar cu dovleac,sunt la fel de bune,si sigur se vor evapora repede. Reteta este aceasi ca la ruladele cu mere .
2 oua ,se separa,iar albusele se bat spuma,galbenusele se freaca spuma cu 150 gr zahar,100 ml ulei,1 praf de copt,8 linguri de lapte,200 gr faina cernuta,la sfarsit adaugam albusele spuma,Punem …
6 cartofi medii,se curata de coaja,se taie cubulete,se pun intr-o cratita impreuna cu 4 linguri ulei de masline,1 lingurita vegeta,2 catei de usturoi tocati marunt,acoperim cu apa si lasam sa fi…
1 capatana conopida se fierbe in apa cu sare,se scurge de apa(eu o storc si in maini ,sa nu mai aibe nici un pic de apa,asa iasa mai cremoasa nu apoasa),apoi paseaza in robot impreuna cu 4 c…
1 conopida de 1,5 kg ,se rupe buchetele si se opareste in apa cu sare pana se inmoaie,apoi o punem intr-o strecuratoare si o lasam pana se raceste(rece nu riscam sa se sfarame-se lucreaza …
1 capatana varza,se desfac cu grija frunzele(sa nu se rupa),apoi se oparesc in doi litri de apa +1 lingura sare si 100 ml otet,scufundam fiecare frunza cateva secunde in lichidul clocototind,apoi o…
Aluat:;380 gr faina 12 linguri apa minerala 10 linguri ulei 1 lingura otet Pentru uns aluat:100 gr unt +80 gr untura de porc+150 gr faina(se omogenizeaza bine pana devine o crema). Umplutura: 2…
Am framantat aluat ca la covrigii cu usturoi si sare de mare,doar ca am facut din jumatate cantitati,din care am format cornulete pe care le-am umplut cu zacusca de legume.Se aseaza in tav…
1 kg faina 500 ml lapte 200 gr untura de porc 2 lingurite zahar 1 lingura sare de mare 30 gr drojdie proaspata Amestecam toate ingredientele cu laptele caldut si lasam 1 h si 30 minute l…
1 ceapa medie 4 cartofi(nu prea mari) 1 lingurita chimen 2 linguri ulei 2,5 l supa de pui Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei impreuna cu chimenul,stingem cu supa in care adaugam …
2 oua se mixeaza cu 150 gr zahar,100 gr unt,1 praf de copt,100 ml lapte batut,coaja de lamaie,3 mele date pe razatoare si 250 gr faina cernuta.Se omogenizeaza bine,apoi se pune cu lingura …