Skip to main content

RULADE CU MERE

Aluat:;380 gr faina
12 linguri apa minerala
10 linguri ulei
1 lingura otet
Pentru uns aluat:100 gr unt +80 gr untura de porc+150 gr faina(se omogenizeaza bine pana devine o crema).
Umplutura:
2 kg mere date pe razatoare si calite cu zahar(dupa gust).


Se framanta un aluat , bun de intins ca cel pentru taitei(potrivit de tare).Se lasa la odihnit 15 minute,eu am  impartit aluatul in doua ca sa-l lucrez mai usor,dupa care se intinde in foaie subtire(cat mai subtire)peste care se intinde compozitia cu unt si untura,sa fie uniform intinsa pe foaie,rulam cat se poate de strans,se portioneaza in 3 parti egale,fiecarei parti i se da forma de melc,le asezam pe o tava,la fel procedam si cu cealalta parte de aluat,asezam tava cu melci in frigider la rece 1h si 30"(in total 6 melci).Dupa ce au stat la rece,intindem fiecar melc intr-o foaie dreptunghiulara ,presaram scortisoara pe foaie(eu nu pun scortiara in mere pentru a nu-si schimba culoarea,prefer asa) ,iar pe mijlocul foii asezam umplutura si impachetam lateralele una peste cealalta,procedam si cu ceilalti melci la fel,asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu ou si coacem la foc mic 30-40".Reci le pudram cu zahar macinat.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks