Skip to main content

PLACINTE CU VARZA SI COSTITA AFUMATA

500 gr aluat de paine 1 varza 200 gr costita afumata Varza se taie marunt si se caleste impreuna cu costita taiata cubulete. Aluatul se imparte in 9 bucati,fiecare bucata se intinde si se um…

CHEC CU CAPSUNI SI BANANE

2 oua +1 albus se freaca crema cu 200 gr zahar,10linguri ulei, 100 ml lapte,1 praf de copt,250 gr faina,amestecul se imparte in doua,in una adaugam vanilie,iar in cealalta 1 budinca de capsu…

CARTOFI CU CARNATI LA CUPTOR

6 cartofi se pun la fiert,se scurg,se curata se feliaza si se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei si tapetat cu pesmet(preslu)peste cartofi asezam rondele de carnati si gogosar,iar separat amest…

SALATA DE ARDEI COPTI

7 buc ardei gras si gogosari ,se spala si se sterg cu un prosop dupa care se pun la copt(in cazul meu in cuptor),se curata si se feliaza ,se pun intr-un castron si turnam peste ei sare,piper,otet,ul…

PRAJITURA MONA LISA

BLAT: 2 galbenuse de ou se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra,100 gr unt,3 linguri cacao,se spumuiesc bine dupa care se pune 1/2 cana lapte,1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,cele 2 a…

BRIOSE CU LEGUME SI SUNCA

ALUAT: 500 gr faina 250 ml lapte 20 gr drojdie proaspata 2 lingurite zahar 150 gr untura de porc 1 varf cutit sare 2 linguri smantana 1 ou UMPLUTURA: 2 oua fierte tari,+100 gr sunca de pui …

BRIOSE CU CREMVUSTI SI VINETE

2 cremvusti taiati rondele,1 vanata coapta si putin tocata . Separat  frecam 3 galbenuse cu 100 ml ulei,1 praf de copt,1 lingura vegeta si putin piper,adaugam 50 ml apa minerala ,300 gr faina ce…

BRIOSE CU LAMAIE SI MAC

Aluat:250 gr faina 200 gr zahar 150 gr lapte batut 200 gr unt 2 lamai 1 praf de copt 3 oua 3 linguri seminte de mac Amestecam ouale cu iaurtul si incet turnam untul topit si racorit,…

CORNULETE FRAGEDE CU DULCEATA DE PORTOCALE

3 cani faina cernuta 1 cana untura de porc 3 linguri smantana 2 galbenusuri 6 linguri zahar pudra un praf de sare Omogenizam toate ingredientele cat sa iasa un aluat care se poate intind…

NEGRESA CU DOVLEAC

Blat maro:250 gr unt 100 gr ciocoata 50 gr cacao 300 gr zahar 200 gr faina 4 oua 1/2 praf de copt  Se pune la topit ciocolata cu untul la foc mic,adaugam zaharul si cacaoa  si lasam sa…

BRIOSE CU CIRESE SI BUDINCA DE VANILIE

3 galbenuse se freaca spuma cu 150 gr zahar ,100 ml ulei ,1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat,50 ml apa minerala,300 gr faina cernuta. Pune, cu lingura compozitie in formele de briose,aseza…

BRIOSE SARATE CU SUNCA SI ARDEI ROSU

250 gr aluat sarat de saratele care se intide in foaie subtire se taie cercuri cu care se imbraca formele de briose.Umplutura se face din 100 gr sunca presata taiata cubulete si 2 ardei grasi…

TORT CU PIERSICI

ACEST TORT AL DEDIC PRIETENEI MELE VIRTUALE GABRIELA ALATURI DE UN PUPIC DRAG!!!! Blat: 150 gr margarina 4 oua 350 gr faina 125 ml lapte 20gr drojdie proaspata 3 linguri zahar 2 plicuri zahar…

PRAJITURA CU COCOS

Blat:160 gr margarina se freaca cu 200 gr zahar macinat,coaja si zeama de la 1 lamaie,170 gr faina , 150 gr nuca cocos,1/2 plic praf de copt si 8 albuse batute spuma.Se coace la foc potrivit pana …

PREMII DE LA MARIA ELENA

MULTUMESC DIN SUFLET CA S-A GANDIT SI LA MINE,O PUP PENTRU PREMII SI LE DAU TUTUROR CELOR CARE VIN IN BUCATARIA MEA

https://bucatariamirelei.blogspot.com/

Welcome to Bucatariamirelei

Now ()