Skip to main content

PRAJITURA MONA LISA

BLAT:
2 galbenuse de ou se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra,100 gr unt,3 linguri cacao,se spumuiesc bine dupa care se pune 1/2 cana lapte,1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,cele 2 albuse batute spuma si 250 gr faina cernuta.Se toarna compozitiz in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25-30 minute la foc potrivit,apoi se lasa la racit.
CREMA:




3 oua intregi,250 gr zahar,2 liguri cacao se bat pe baie de abur pana se intaresc,apoi se lasa la racit ,dupa care se amesteca cu 250 gr unt spumuit.
GLAZURA:
3 albuse batute cu trei linguri de apa si o cana de zahar pe abur pana se intaresc bine.
Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop de zahar in care adaugam 2 esente de rom(cat de mult rom)iar intre blaturi asezam crema si deasupra glazura.Se da la rece 1 h apoi se poate servi.
FOARTE BUNA!!!!!
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks