Translate

luni, 6 septembrie 2010

CORNULETE ALB SI NEGRU

Aluat:
300 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
4 linguri zahar
200 ml ulei
2 oua intregi
1 lingutita sare
1/2 praf de copt
faina cat cuprinde(500-550 gr)aluatul sa iasa mai moale
Se pune intr-un castron laptele caldut cu zaharul si drojdia+3 linguri faina  si se lasa la dospit 15 minute.Separat frecam ouale cu uleiul,sarea si praful de copt dupa care amestecam cu cel de drojdie,impartim compozitia in doua si in una adaugam vanilie si in cealalta cacao,lasam aluatul sa se odihneasca 30 minute dupa care intindem in foaie fiecare bucata separat si suprapunem peste foaia maro cea alba,taiem patrate pe care le umplem dupa preferinta(eu am pus budinca de ciocolata)si le rulam sub forma de cornulet,le asezam in tava si le lasam sa ase odihneasca inca vreo 10 minute dupa care le coacem cca 15 minute.Fierbinti le scufundam in urmatorul siropcare sa fie tot cald:300 gr zahar+100 gr apa se fierbe .Se poate presara nuca sau nuca de cocos.

6 comentarii:

  1. Des croissants magnifiques. Très joli les 2 couleurs.
    je t'en prends un pour demain matin.
    Bonne semaine et à bientôt.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc Nadji,te rog sa te servesti cu incredere.O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ti-au iesit super cornuletele! Am avut si eu o tentativa odata, dar au iesit niste cornuri foarte amarate! O sa mai fac o incercare folosind reteta, arata deosebit de imbietor!
    O seara placuta!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Multumesc Georgette,tot secretul este sa lasi aluatul destul de moale(mai bine mai moale decat tare)si o sa-ti iasa sigur.O zi placuta.

    RăspundeţiȘtergere