Translate

vineri, 8 februarie 2013

IMPLETITURA CU BRANZA SI PORTOCALA

Aluat:
1 ou
100 ml ulei
100 ml lapte caldut
15 gr. drojdie proaspata
50 gr zahar 
un praf de sare
1 lingura coaja razuita
2 linguri cacao
faina cat cuprinde(300-350)
Se amesteca toate ingredientele,mai putin cacaoa si faina,se imparte compozitia in doua,in fiecare adaugam faina ,in  una se adauga cacao,iar cealalta ramane alba.Aluatul trebuie sa iasa mai moale,dar nelipicios si se lasa la odihnit 30 minute la loc cald.
Umplutura:
200 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
1 lingura smanatana(daca branza este destul de cremoasa ,nu mai puneti smantana)
vanilie
Pt. uns:
1 galbenus amestecat cu doua linguri smanatana.




Se ia o bucata de aluat,se intinde in foaie,se pune 1/2 din umplutura si se ruleaza,se da deoparte.la fel se procedeaza si cu cealalta parte de aluat,iar la sfarsit se rasucesc cele doua suluri obtinute.Se unge deasupra si se coc pana trec testul cu scobitoarea.Rece se pudreaza cu zahar si se feliaza.

3 comentarii:

  1. Mmmm, imi imaginez ce bine miroase! Buna combinatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mirela, in primul rand trebuie sa ti marturisesc ca am ramas uimita de varietatea retetelor tale, aici am gasit ce nici macar cu gandul n am gandit:) Cu siguranta nu sunt numai aratoase sunt si delicioase. Printre multe retete care mi au atras atentia este si aceasta prajitura care arata demential de bine. Am o nelamurire, spui ca se amesteca toate ingredientele mai putin cacaoa si faina. Cand pun atunci faina si cacaoa. Credeam ca se amesteca toate fara cacaoa si apoi impart aluatul si pun cacaoa. Te rog mult lumineaza ma pentru ca salivez ingrozitor de tare:)))) Iti multumesc din suflet pentru asa retete deosebite si gustoase. Mi ai dat mult de lucru sa sti:))
    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica,spor la treaba si multumesc pentru aprecieri.
      Avand in vedere ca retetele imi apartin mi-a scapt momentul in care punem faina,am corectat si sper sa-ti fie de folos.
      Te pup!!

      Ștergere