PRAJITURA ROZ
FOI:
450 gr faina
100 gr zahar macinat
2 oua
100 gr ulei
1 praf de copt
un praf de sare
1 fiola colorant rosu
CREMA:
1 budinca de vanilie
200 gr zahar
400 ml lapte
1 lingura amidon
1 fiola esenta de vanilie
250 ml frisca lichida
Ingrdientele pentru foi le amestecam bine si formam un aluat moale pe care al lasam la odihnit 20 minute,apoi impartim in trei si coacem fiecare foaie individual cca 12 minute.Lasam sa se raceasca.
Budinca se amesteca cu zaharul, amidonul,laptele si fierbem pana devine o crema apoi stingem focul si adaugam esenta de vanilie(esenta nu se pune decat la sfarsit pentru a nu-si pierde aroma).Budinca racita se amesteca cu frisca batuta si umplem foile.
Deasupra se poate pone glazura de ciocolata alba( eu am pus 100 gr ciocolata+50 gr unt topite in baie de abur si nuca de cocos)sau zahar pudra.
Se lasa la rece pana a doua zi, apoi se feliaza.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks450 gr faina
100 gr zahar macinat
2 oua
100 gr ulei
1 praf de copt
un praf de sare
1 fiola colorant rosu
CREMA:
1 budinca de vanilie
200 gr zahar
400 ml lapte
1 lingura amidon
1 fiola esenta de vanilie
250 ml frisca lichida
Ingrdientele pentru foi le amestecam bine si formam un aluat moale pe care al lasam la odihnit 20 minute,apoi impartim in trei si coacem fiecare foaie individual cca 12 minute.Lasam sa se raceasca.
Budinca se amesteca cu zaharul, amidonul,laptele si fierbem pana devine o crema apoi stingem focul si adaugam esenta de vanilie(esenta nu se pune decat la sfarsit pentru a nu-si pierde aroma).Budinca racita se amesteca cu frisca batuta si umplem foile.
Deasupra se poate pone glazura de ciocolata alba( eu am pus 100 gr ciocolata+50 gr unt topite in baie de abur si nuca de cocos)sau zahar pudra.
Se lasa la rece pana a doua zi, apoi se feliaza.