PITUTE CU VERDEATA SI USTUROI
250 ml lapte
100 gr unt
1 galbenus+1 ou
1 lingurita zahar
1praf de sare
25 gr drojdie proaspata
Umplutura:
3-4 linguri de unt
cateva fire de patrunjel
3 catei de usturoi
un strop de sare
Dupa cum stim la aluaturi dospite facem intai maiaua:laptele caldut+zaharul +drojdia lasa, la dospit 15 minute,dupa care topim untul si-l lasam sa se raceasca.Cernem faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Lasam aluatul sa dospeasca 35-40 minute,dupa care impatim aluatul in 16 parti egale si le dam forma de bilute care le crestam pe mijloc si le mai lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul si le punem in crestatura facuta cate o ligurita din umplutura:se amesteca untul cu patrunjelul tocat ,usturoiul maruntit si sarea.Se ung deasupra cu galbenus de ou+2 linguri de smantana(sa fie unse din abundenta )Se coc pana se rumenesc deasupra.
Se pot servi la oricare dintre mese atat calde cat si reci