COARDA CU NUCA SI MAC
1 kg faina
4 galbenuse
30 gr drojdie proaspata
150 ml ulei
100 gr zahar
500 ml lapte
un praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Se amesteca toate ingredientele si framantam aluatul ca la cozonac,lasam 1 h la dospit,dupa care se imparte in patru parti egale,care se intind individual pe masa infainata intr-o foaie cat mai subtire pe care se intinde compozitia ,rulam cat mai strans posibil,asezam ruladele in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Inainte de a le da la copt se ung cu smantana din abundenta.
Umplutura:
DE MAC:(pt.2 rulade) 250 gr mac macinat
100 gr zahar
1 fiola esenta de lamaie
50 ml lapte caldut
Se amesteca toate ingredientele pana devin o crema(daca este nevoie mai adaugam lapte)
DE NUCA:(pt.2 rulade)250 gr nuca macinata
100 gr zahar
3 linguri cacao
1 fiola esenta de rom
3 linguri gem de caise
2-3 linguri lapte
se omogenizeaza toate ingredientele.
100 gr smantana pentru uns ruladele.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks