Skip to main content

SPIRALE CU CLEMENTINE

Aluat:500 gr faina cernuta,100 gr unt la moale,250 ml lapte caldut,100 gr zahar macinat,2 oua,un praf de sare,30 gr drojdie proaspata,2 lingurite coaja de clementina rasa.Se amesteca toate ingredientele si se lasa la dospit 1 ora.
Umplutura:1 budinca de vanilie,50 gr zahar,350 ml lapte,coaja rasa de clementina,2 linguri amidon,se pune la fiert pana se ingroasa.Se lasa la racit.
3 clementine curatate de coaja.







Aluatul se intinde infoaie groasa de 0,5 cm,punem cu lingura budinca intindem pe toata suprafata,peste budinca asezam bucati de clementine,rulam foaia si o taiem in 8 bucati care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit pana isi dubleaza volumul dupa care se ung cu galbenus de ou+1 lingura de lapte,si coacem pana se rumenesc(aprox 20-25 minute la foc potrivit).Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks