Skip to main content

SPIRALE CU COCOS

Aluat:
250 gr faina
100 gr untura de porc
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita bicarbonat
1 ou
1-2 linguri lapte
colorant alimentar in nuanta de rosu(in cazul meu,dar se poate pune orice ciloare)
Umplutura:
4 albuse
150 gr nuca de cocos
1 lingura amidon
5 linguri de zahar
1 esenta vanilie
Albusele se bat cateva minute cu telul(cat sa se desfaca,nu sa fie spuma),apoi se adauga amidonul,zaharul,cocosul si esenta,omogenizam bine.

Cernem faina,adaugam untura si faramitam untura cu faina,adaugam restul de ingrediente si obtinem un aluat nisipos,se lasa la rece 30",apoi se intinde in foaie subtire peste care punem umplutura de cocos ,intindem uniform si rulam strans ,ruloul se da la rece 1 ora,dupa care se taie discuri de un deget latime ,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 10-12 minute(atentie sa nu se arda cocosul,stam cu ochii pe cuptor).Se lasa la racit si se pot servi.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks