Skip to main content

FURSECURI GHINDA

300-350  gr faina
100 gr untura de porc
50 gr unt
50 gr zahar
1 galbenus
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
4 linguri lapte
zahar vanilat
un varf cutit sare
Se amesteca toate ingredientele ,o sa iasa un aluat moale si usor lipicios,al lasam la rece 10-15 minute,dupa care modelam cu mana betisoare micute(aprox 5 cm),le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,le aplatizam usor cu o furculita infainata si le coacem 10-12 minute la foc potrivit.Se lasa la racit.
Pt. lipit:
100 gr ciocolata de la borcan(sau crema de unt cu cacao)
Glazura:
50 gr ciocolata
50 gr unt
Se topesc in microunde 5 secunde,apoi se amesteca pana la omogenizarea completa.
Pt ornat:
100 gr nuca de cocos


Se lipesc cu ciocolata  cate doua,unul din varsfuri se inmoaie in galzura apoi se tavaleste prin nuca de cocos.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks