Skip to main content

SPIRALE CU ZACUSCA SI PATEU

Aluat:
300 gr faina
200 ml lapte caldut
100 gr unt topit
15 gr drojdie proaspata
un varf cutit de sare
1 ou
Umplutura:
200 gr pateu(la tub in cazul meu)
zacusca
Pentru uns
100 ml ulei
100 gr smantana
Decor:
sare de mare




Se amesteca toate ingredientele si obtinem un aluat elastic si nelipicios care se lasa la dospit 40 minute,dupa care se imparte in 8 parti egale,fiecare parte se intinde in foaie sub forma de dreptunghi,ungem cu ulei suprafata foii, la unul din capete asezam umplutura(pateu,sau zacusca)rulam cat se poate de strans si rasucim sub forma de spirala,asezam fiecare spirala in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei,ungem si spiralele cu putin ulei si le mai lasam la crescut 30 minute dupa cre le ungem cu smantana din abundenta si presaram sare de mare,le coacem la foc potrivit pana se rumenesc 15-20".Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks