Skip to main content

TORT CATIFEA ROSIE CU INIMIOARE

Blat:
200 gr faina cernuta
2 oua mari sau 4 mici
150 unt
200 gr zahar pudra
100 ml iaurt
1 praf de copt
1 sticluta esenta de visine
1 praf de copt
Se topeste untul pe jumatate,apoi mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma,adaugam ouale pe rand,mixand dupa fiecare,adaugam esenta si faina cu praful de copt alternand in doua reprize cu iaurtul,omogenizand bine,se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit spre mic 25-30 minute(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit.
Crema:
1 plic budinca de vanilie
3 galbenusuri
350 ml lapte
150 zahar pudra
200 gr unt
esenta de vanilie
Se mixeaza galbenusele cu zaharul,se adauga praful de budinca,se subtiaza cu laptele,se pun la fiert in baie de abur pana se ingroasa,se lasa la racit.Rece se amesteca cu untul si se adauga vanilia.
Sirop:
100 ml apa fiarta
3 linguri zahar pudra
vanilie
Se amesteca pana se topeste zaharul.
Decor:
250 ml frisca lichida batuta spuma
esenta de visine
Din frisca batuta se ia un sfert in care punem esenta de visine.
Asamblare:






Blatul se taie in doua,se insiropeaza,se pune crema la mijloc,iar deasupra facem 2 inimioare din frisca cu esenta de visine,iar cu cea alba decoram restul suprafetei de blat.

Am pozat si esenta de visine.

Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks