CARNE DE VITA CU ZARZAVATURI IN ASPIC
2 morcovi
2 pastarnaci
sare,concentrat de vita,boabe de piper,foi de dafin,6 catei de usturoi
1 plic gelatina
Carnea se fierbe cu sare,foi de dafin,boabe piper si 4 catei de usturoi (eu am fiert in oala sub presiune),apoi se scoate carnea si se feliaza marunt ,zeama eu am aruncat-o,dar se poate pastra pentru o friptura la cuptor.
Separat se pun zarzavaturile la fiert ,cand sunt fierte se scot,iar zeama se codimenteaza cu concentratul de vita si cei 2 catei de usturoi,se mai dau cateva clocote si se adauga gelatina inmuiata in putina apa .Zarzavaturile se taie rondele sau cubulete si se aseaza pe fundul unul bol mare,sau mai multe micute unde se impart (ca si cantitate),deasupra lor se pun fasiile de carne si se toarna zeama deasupra lor.Se dau la rece.Racite se rastoarna pe un platou,sau individuale pe farfurioare la momentul servirii.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks