Skip to main content

PRAJITURA MONA LISA

BLAT: 2 galbenuse de ou se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra,100 gr unt,3 linguri cacao,se spumuiesc bine dupa care se pune 1/2 cana lapte,1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,cele 2 a…

BRIOSE CU LEGUME SI SUNCA

ALUAT: 500 gr faina 250 ml lapte 20 gr drojdie proaspata 2 lingurite zahar 150 gr untura de porc 1 varf cutit sare 2 linguri smantana 1 ou UMPLUTURA: 2 oua fierte tari,+100 gr sunca de pui …

BRIOSE CU CREMVUSTI SI VINETE

2 cremvusti taiati rondele,1 vanata coapta si putin tocata . Separat  frecam 3 galbenuse cu 100 ml ulei,1 praf de copt,1 lingura vegeta si putin piper,adaugam 50 ml apa minerala ,300 gr faina ce…

BRIOSE CU LAMAIE SI MAC

Aluat:250 gr faina 200 gr zahar 150 gr lapte batut 200 gr unt 2 lamai 1 praf de copt 3 oua 3 linguri seminte de mac Amestecam ouale cu iaurtul si incet turnam untul topit si racorit,…

CORNULETE FRAGEDE CU DULCEATA DE PORTOCALE

3 cani faina cernuta 1 cana untura de porc 3 linguri smantana 2 galbenusuri 6 linguri zahar pudra un praf de sare Omogenizam toate ingredientele cat sa iasa un aluat care se poate intind…

NEGRESA CU DOVLEAC

Blat maro:250 gr unt 100 gr ciocoata 50 gr cacao 300 gr zahar 200 gr faina 4 oua 1/2 praf de copt  Se pune la topit ciocolata cu untul la foc mic,adaugam zaharul si cacaoa  si lasam sa…

BRIOSE CU CIRESE SI BUDINCA DE VANILIE

3 galbenuse se freaca spuma cu 150 gr zahar ,100 ml ulei ,1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat,50 ml apa minerala,300 gr faina cernuta. Pune, cu lingura compozitie in formele de briose,aseza…

BRIOSE SARATE CU SUNCA SI ARDEI ROSU

250 gr aluat sarat de saratele care se intide in foaie subtire se taie cercuri cu care se imbraca formele de briose.Umplutura se face din 100 gr sunca presata taiata cubulete si 2 ardei grasi…

TORT CU PIERSICI

ACEST TORT AL DEDIC PRIETENEI MELE VIRTUALE GABRIELA ALATURI DE UN PUPIC DRAG!!!! Blat: 150 gr margarina 4 oua 350 gr faina 125 ml lapte 20gr drojdie proaspata 3 linguri zahar 2 plicuri zahar…

PRAJITURA CU COCOS

Blat:160 gr margarina se freaca cu 200 gr zahar macinat,coaja si zeama de la 1 lamaie,170 gr faina , 150 gr nuca cocos,1/2 plic praf de copt si 8 albuse batute spuma.Se coace la foc potrivit pana …

PREMII DE LA MARIA ELENA

MULTUMESC DIN SUFLET CA S-A GANDIT SI LA MINE,O PUP PENTRU PREMII SI LE DAU TUTUROR CELOR CARE VIN IN BUCATARIA MEA

PREMIU DE LA SURAC

Am fost premiata din nou,de data asta de la bunul meu prieten virtual SURAC,care m-a imbucurat tare mult fiindca s-a gandit si la mine.Multumesc Surac.

PRAJITURA CU BEZEA DE MAC,CIOCOLATA SI VANILIE

Blat de bezea: 1 foaie napolitana 3 albusuri 150 gr zahar 150 gr mac macinat Se bat albusurile cu zaharul spuma tare si se adauga macul,se toarna compozitia pe o foaie de napolitana si se coace …

PREMIU DE LA JUDY

Multumesc ,este tare haios si va rog sa-l luati cu incredere  si in bucataria voastra dragi si drage vizitatori si vizitatoare.

ECLER

200 ml apa 100 gr untura 100 gr faina un varf lingurita sare 5 oua Se pune la fiert apa cu sarea,iar cand incepe sa clocoteasca se pune untura,se ia de pe foc si se amesteca bine faina si se p…

NEGRESA CU NUCA

250 gr unt 200 gr ciocolata 200 gr faina 250 gr zahar 4 linguri cacao 1 cana nuci taiate marunt 3 linguri lapte(apa minerala) 1 praf de copt 3 oua Topim untul cu ciocolata si lapte…

https://bucatariamirelei.blogspot.com/

Welcome to Bucatariamirelei

Now ()