Translate

sâmbătă, 17 iulie 2010

SARATELE

3 linguri untura de porc (sau 6 linguri de unt )
1 ou
20 gr drojdie
250 ml lapte cald
300 gr branza dulce de vaca
1 buchet de marar
2 linguri gris
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde(cca 600 gr)
1 ou pentru uns
 Din drojdie,zahar,lapte se face o maia care se lasa 20 minute la dospit
 Branza se amesteca cu oul,untura,mararul si grisul pana devine o crema care se amesteca la randul ei cu maiaua si la sfarsit se aduga totul in faina amestecata cu sare.Aluatul trebuie sa fie mai moale si nelipicios care se lasa la odihnit 30 minute dupa care se intinde in foaie  care se unge cu ou,se presara sare si boia ,se aseaza foaia in tava tapetata cu hartie de copt si se taie fasii care se coc pana se rumenesc.

6 comentarii:

  1. Saratelele sunt preferratele sotului meu, foarte frumos ti-au iesit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc kadiavsdutzu,si lae sotului meu,dar nici mie nu-mi displac.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Rontaielele" ,sint preferatele mele....si daca sint si un pic mai sarate....ale mele sint!
    Arata grozav!
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Janet,sunt pe gustul tau,asa ca ti-am trimis o portie.Te pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. O portie si mie,te rog frumos ca si mie i-mi plac!!!multumesc,multumesc!!!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tarziu draguta,le-am papat,dar data viitoare trimit postasul la tine cu o portie.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere