Translate

joi, 31 martie 2011

MARGARETE CU ZACUSCA

Aluat:
500 faina
300 ml lapte caldut
20 gr drojdie proaspata
100 gr unt moale
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
zacusca pentru umplut
oregano pentru decor






Se framanta un aluat nelipicios care se lasa la cald 1 h,apoi se imparte aluatul in parti egale (cca 10 bucati,sau cat vreti de mare sa iasa margareta),se aplatizeaza fiecare bucata de aluat individual,,,se pune 1 lingura zacusca,se impacheteaza ca o bocceluta pe care o aplatizam usor cu degetele aseazam in tava tapetata cu hartie de copt si taiem cu rola de pizza sau cutit bine ascutit cateva fasii ca niste petale pe care le ungem cu ou ,presaram putin oregano uscat pe fiecare petala,iar in mijloc presaram putina boia.Se mai lasa la dospit 20-25 minute apoi se coc pana se rumenesc.

10 comentarii:

  1. O idee foarte buna , arata foarte apetisant am retinut-o pentru viitoare retete !

    RăspundețiȘtergere
  2. oauuuuu....ce bine arata.....!!!!!!!dar nu as putea sa incerc varianta de post?felicitari....siiii....la cat mai multe reteteeee....pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat sunt de frumusele!!! Cred ca sunt la fel si de gustoase! Pupici si o zi superba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelente Mirela.Ce pofta am.
    te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata!!! as vrea macar o portie mica...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai ramas fara una,am luat-o eu!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai ce dor imi e de zacusca de casa, mai gasesc ceva la magazinul romanesc, dar nu se compara cu cefac mamele noastre :) Arata super margaretele, ai rabdare nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ooooo Doamne! Ce sunt astea? Vreau si eu reteta!!
    V-am luat la mine pe blog. daca va place de al meu poate ma mai urmariti din blogroll.
    Super blog!

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc tuturor de aprecieri si laude!!
    Alice,bine ai venit in bucataria mea!
    Va pup cu mare,mare drag pe toate.
    Weekend minunat fiecaruia dintre voi.

    RăspundețiȘtergere