Translate

duminică, 30 ianuarie 2011

OUA UMPLUTE CU PATEU IN SOS CU MARAR

5oua fierte tari curatate de coaja
100 gr pate de porc
2 catei de usturoi
piper alb,sare
Sos:
200 gr smantana
maioneza din 1 ou
2 lingurite marar verde tocat
sare,piper alb
Se omogenizeaza smantana cu maioneza,se codimenteaza ,amestecam mararul si o turnam pe un platou.
Decor:
Felii de carnat uscat
Felii de gogosar




Ouale se taie in doua,se scoate galbenusul din care facem o pasta cu pateul si usturoiul,codimentam si umplem albusele,care se aseaza pe patul de sos,se orneaza cu feliile de carnat si gogosar.

ZACUSCA CU FASOLE USCATA

1 kg ceapa macinata
5 kg gogosar macinat
1 kg fasole boabe fiarta si bine strecurata
1 litru ulei

sare,piper,boia dulce(iute)
Se fierbe ceapa cu gogosarul in ulei,la sfarsit adaugam fasolea,codimentem,mai lasam sa fiarba 10 minute si punem in borcane curate,le asezam in paturi si reci punem capacele si asezam in camara.

ZACUSCA DE LEGUME II

1 kg ceapa macinat
4 kg gogosar macinat
3 kg ardei galben macinat
10 kg vinete coapte si macinate
1 litru ulei
1 conservant
sare,piper,foi dafin

Toate se pun la fiert in ulei (cca 1h si 30 minute)pana sunt fierte bine legumele,codimentem inainte cu 10 minute de a fi gata,apoi se pun in borcane curate,asezam borcanele in paturi si cand s-au racit punem capacul si le asezam in camara.

ARDEI IUTI MURATI

Ardei,sare,otet
Se aseaza ardeii in borcan,turnam otet paste ei,punem o lingura sare la borcan de 800 gr,punem capacul si asezam borcanul pe raftul din camara.Simplu si gustos.

CHEC CU MENTA SI MAC

7albusuri de ou
3 oua intregi
200 gr unt
180 gr faina
1 plic budinca de vanilie
10 linguri zahar pudra
10 linguri zahar tos
1 praf de copt
3 linguri cacao
2 linguri seminte de mac
100 ml sirop de menta
Albusele (7+3) se bat spuma tare cu cele 10 linguri de zahar tos.
Untul se freaca spuma cu 10 linguri zahar pudra,adaugam galbenusele pe rand,pe urma punem faina,praful de copt si praful de budinca(cernute),omogenizam bine si adaugam spuma de albuse,amestecam cu grija si impartim compozitia in doua,in una punem  2 linguri cacao si menta si in cealalta semintele de mac.Turnam compozitia cu mac in forma bine unsa si infainata,peste care pudram bine cu  cacaoa ramasa(asta pentru a nu se imbina culorile)  si cu lingura punem  comopzitia cu cacao si menta.Dam tava la copt 40-50 minute la foc potrivit.Rece se scoate din forma si se pudreaza cu zahar.









Din cauza ca mi-a crescut peste tava si nu am putut sa-l scot decat taind capacul pe care l-am lipit inapoi cu 3 linguri nutella.

PREMII DE LA SURAC



Multumescccccc!!!!!!!