Translate

sâmbătă, 19 februarie 2011

VILA MARIA BUSTENI

De cand sunt impreuna cu iubitul meu sot,in fiecare an facem concediu de doua ori,o data vara si mergem la mare unde avem cazare asigurata  LA VILA MARIA,unde este nemaipomenit de frumos ,curat si o stapana ospitaliera ; si o data iarna unde am tot fost la HERCULANE si am fost cazati la VILA SOIMUL,unde a fost foarte bine,doar ca insusi statiunea nu mai are ce sa ne ofere,am vazut tot ce se putea vedea,iar anul asta am zis sa schimbam putin decorul concediului,asa ca maine noapte plecam la Busteni unde avem cazare la VILA MARIA,pentru o saptamana  si speram sa gasim aceasi ospitalitate ca la mare, ca sa mai putem merge an de an.

PACHETELE CU TON

Aluat:
350-400 gr faina
200 ml lapte caldut
20 gr drojdie proaspata
50 ml ulei
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
Se framanta aluatul si se lasa la dospit 40 minute.
Umplutura:
1 coserva ton
1 cartof fiert si zdobit
1 lingurita mustar cu boabe
1 lingurita hrean(preparat cu smantana)
sare,piper alb
1 lingura marar tocat
Pt. decor:
1 galbenus de ou +1 lingura lapte




sare de mare
Se omogenizeaza toate ingredientele pana devine o crema(eu le-am bagat la robot).
Aluatul dospit se intinde in foaie,se taie patrate pe care asezam cate o lingura de umplutura,impaturam in doua un triunghi si lipim marginile  apasand cu furculita,se aseaza pachetele in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu ou ,se presara sare de mare si se coc 15-18 minute la foc potrivit.

CORONITA CU ZACUSCA

500-550 faina
150 ml lapte caldut
100 gr iaurt(sau smantana)
2 galbenusuri
50 ml ulei
30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Se framanta un aluat care se lasa la dospit 40 minute la loc cald.
Umplutura:
zacusca de legume cu vinete
Pt. decor
1 galbenus de ou +1 lingura lapte
sare de mare




Aluatul se imparte in 8 bucati egale,fiecare o intindem putin cu mana in forma de cerc,punem 2 linguri de zacusca si ridicam marginile deasupra formand o bocceluta care o asezam in tava unsa cu ulei,procedam si cu restul la fel,le ungem cu ulei si le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,inaintede a le da la cuptor le ungem cu ou si presaram sarea de mare.Se coc la foc potrivit pana se auresc deasupra(cca 20 minute).

CORNURI CU CASCAVAL SI MORTADELA(SUNCA CU MASLINE)

Aluat:
350 faina
180 ml lapte caldut
2-3 linguri smanatana
50 gr unt moale
1 ou
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
Se framata un aluat care se lasa la dospit 35 minute.
Umplutura:
3 felii mortadela taiata bucatele (impartiti in 8 bucati)
feliute de cascaval(cca 150 gr)
putin ketchup
Pt decor:
1 ou
sare de mare




Se intinde aluatul in forma de cerc se taie in 8 bucati pe care se aseaza mortadela,cascavalul si ketchup-ul,rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt,mai lasam 20-30 minute la loc caldut,ungem cu ou si presaram sare de mare.Se coace la foc potrivit 10-12 minute.

SALATA CALDA DE CARTOFI

4 cartofi fierti
2 bucati carnati prajiti(eu am avut din untura)
2 bucati carne prajita(tot din untura)
2 oua fierte
200 gr paste(spirale in cazul meu)fierte
2 castraveti murati
Sosul:
2 oua
200 gr iaurt
sare,piper
Se omogenizeaza bine.
Decor:
200 gr cascaval ras



Intr-un vas termorezistent uns cu ulei asezam cartofii taiati felii,peste punem pastele,castravetii feliati.ouale si ele feliate,carnatii si carnea tot feliata,peste turnam sosul si deasupra presaram cascavalul ras,dam la cuptor pana prinde o crusta aurie.

CORONITA CU TON

Aluat:
250-300 faina
180 ml lapte caldut
100 gr untura
15 gr drojdie proaspata
4 linguri zahar
un praf de  sare
2 galbenusuri
Se framanta aluatul care se lasa la dospit 35-45 minute.
Umplutura:
1 conserva ton
2 cartofi fierti si zdrobiti
3 linguri smanata
sare,piper,marar
Pt decor:
1 ou
sare de mare
Se omogenizeaza(eu le-am facut la robot si a iesit o crema).
Se intinde aluatul in forma de cerc,se taie triunghiuri pe care asezam umplutura(din belsug),rulam ca si pe cornulet,apoi ridicam marginile si le unim,asezam pachetelul cu marginile suprapuse in jos intr-o tava unsa cu ulei,le mai lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul,le ungem cu ou si presaram sarea de mare.Se coace la foc potrivit pana se rumenesc(15-20 minute)


Coronita asta trebuia sa fie cu ciocolata,,,dar cand sa pun,,,stop,,,borcanul aproape gol,se evaporase cica,,,, si pentru ca votul era tot cu ton (ca pachetelele au iesit delicioase),asa ca am mai scos o cutie de ton si la treaba nenica ca timpul trece,oricum se mananca la noi si goala.

BRANZOICI CU VISINE





Aluat:
350 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1 plic praf de budinca de vanilie
50 gr zahar pudra
250 ml lapte caldut
un praf de sare
1 galbenus
100 ml ulei
razatura de portocala
Din toate ingredientele se framanta aluatul care se lasa la dospit 30 minute.
Umplutura
500 gr branza dulce de vaca
100 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie,rom,,sau ce va place
3 linguri gris
Visine(eu am avut congelate)
Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara.se taie patrate pe care asezam 1 lingura branza,visinele,ridicam colturile la fiecare patrat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu ou si lasam la dospit 20-30 minute dupa care coacem la foc potrivit cca 20 minute.
Se omogenizeaza.

CHEC CU SCORTISOARA






2 albusuri batute spuma cu 50 gr zahar pudra.
100 gr unt mixat spuma cu 50 zahar tos,2 galbenusuri adaugate pe rand,100 gr faina + 1 lingurita praf de copt cernute,adaugam albusurile si scortisoara..Eu am oprit 3 linguri de compozitie inainte sa adaug scortisoara.Se toarna compozitia in tava unsa cu putin unt(sau ulei),iar deasupra am pus cele 3 linguri de compozitie oprita fara scortisoara.se coace la foc potrivit 20-25 minute.
checul l-am copt in forma mica de chec.

CHEC CU LAMAIE II




150 gr unt se freaca spuma cu 100 gr zahar tos,adaugam 3 galbenusuri pe rand,mixand dupa fiecare,coaja de la 1 lamaie si sucul,adugam 50 ml lapte batut(sau iaurt,lapte simplu,apa minerala)150 gr faina+1 praf de copt cernute,2 linguri seminte de mac ,la sfarsit cele trei albuse batute spuma cu 100 gr zahar pudra,se omogenizeaza compozitia si se toarna in forma de chec(forma de marime normala)tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul cu scobitoarea la foc potrivit.Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

COZONAC CURGATOR CU MENTA





 350 gr faina
1 plic praf de budinca de cacao
20 gr drojdie proaspata
250 ml lapte caldut
150 gr zahar pudra
100 ml ulei
3 galbenusuri
100 ml sirop de menta
3 linguri cacao
un praf de sare
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat curgator care al turnam intr-o forma de chec unsa cu ulei(eu l-am facut in doua forme mici de chec de aluminiu) si lasam aluatul la dospit 40-50 minute ,presaram deasupra nuca prajita si taiata si stafide(pe unul am pus nuca si pe celalalt stafide),se da la copt 40-50 minute la foc mic,dupa 20-25 minute acoperiti tava cu o bucata de hartie de copt sa nu se arda nuca si stafidele.Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar pudra.